[]

Teleskop, Dürbün, Tripod tavsiyesi

Şimdi sevgili gençler, amatör olarak bir hevesle gökyüzü gözlem olayına merak saldık. Her yerde yazan klasik söylemleri de, teleskop ya da dürbün aldığımızda nasıl bir manzarayla karşılaşacağımızı da biliyoruz. teleskop yerine dürbünle başlamak daha mantıklı, işlevsel ve geri dönülebilir görünüyor.


Gözüme çarpanlar arasında, başlangıç için fiyat olarak bizi yormayacak ama işimizi de görebilecek olympos'un 10*50'lik şu modeli mevcut.
amzn.eu
fiyat olarak en makulu bu. bunun yanına şu tripodu da almak istiyorum ben.
amzn.eu

sorum ise şu olacak, bu tripod denen aletler her şeye uyumlu mu oluyor. dürbünü tripoda bağlayacak bağlantı noktaları var mıdır, yoksa ekstra başka şeyler de almak gerekir mi?

hem tripod hem de dürbün için; bilen, kullanan ya da farklı tavsiyesi ya da yorumu olanlara açığım. (Zaman olarak, azami 3 gün içerisinde almam gerekiyor bu arada. )

teşekkürler.. :)

 
bak bu dürbünü hep önden bağlamışlar

i.ytimg.com
www.cloudynights.com
www.cloudynights.com


ama normal halinde böyle bir bağlama yeri var mı yoksa dürbüne ek bir aparat mı takıyolar bilmiyorum. belki de oradaki kapak sökülünce içinde vida dişi vardır. şimdi bızıklamadan fotoğraflara bakamadan bilemedim ben.


bak orjinali de bu

www.fotomalzeme.com

ikinci olarak yine fotoğrafa bakarsan fotoğraf makinası tripdundan farklılık gösterdiğini görebilirsin, yani alacağın tripod vida dişi olarak uysa da dürbünün iki merceği arasına sığmayabilir.

bir de askerde ben şunun askeri versiyonunu kullandım.

www.amazon.com

ha buna tripod lazım oluyor evet ama senin dürbünde ihtiyaç olacak mı bilmiyorum.
  • killerbee  (05.11.18 13:33:49 ~ 13:36:35) 
eyvallah, killerbee. alınca göreceğiz artık.
Sorusu olanlara yardımcı olurum ilerleyen zamanlarda.

  • aksiyom  (06.11.18 11:03:38) 
Merhaba.
Şu yazıma bir göz atabilirsiniz:
kelimelerbenim.com
  • işimdeyim gücümdeyim  (06.11.18 11:20:39) 
10*50 çok matah bir dürbün değil. geçtim gökyüzüne bakmayı etrafa bile onunla bakmıyorum. 10*50'den beklentiniz büyük olmasın. en az 20*60 dan başlamanızı tavsiye ederim. şöyle örmek vereyim 10*50 ile dolunaya baktığınızda gözünüz çok kamaşır, biraz daha fazla detay görürsünüz. 20*60 ile baktığınızda ayın kenarlarınındaki girnti çıkıntıları az da olsa fark edersiniz. vay anasını orda da dağlar varmış dersiniz:)

normalde dürbünlerin altında tripoda sabitleme yeri yok. ben çocukken don lastiği, tutkal, demir plaka ve somunla kendim yapmıştım tripoda bağlama aparatını. şimdi mutlaka öyle bir aparat yapıp satıyorlardır ancak hiç aramadığımdan görmedim öyle bir şey.

tripodda alırken özellikle dikkat etmeniz gerek şey kafasının çabuk yalama olmayacak şekilde kaliteli olması. yoksa dürbün veya teleskopu üzerine takınca aleti sabitleyemiyor zamanla yavaş yavaş aşağıya doğru kayıyor.
  • yemrem  (06.11.18 12:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.