[]

eşya ve sonsuzluk

eşya dolu bir odayı terk etsek sonsuza kadar durur mu yoksa atıyorum 100 milyon yıl sonra her şey tamamen yok olur mu. olursa kaç milyon milyar yıl sonra yok olur , en son hangi eşyalar kalır?
ya da apartman bazı eşyalardan önce mi yok olur
biraz beyin egzersizi yapalım..


 
Oksijenin olduğu yerde çürüme de olur, sonsuza kadar öyle durmaz yani.


  • angelus  (05.11.18 12:00:24) 
Muhtemelen ahsaplar once yok olur curuyup. Metaller cok daha uzun sure dayanir korozyona ugramis haliyle.
Ortam fazla nemliyse daha hizli curur tabii her sey.

  • stavro  (05.11.18 12:01:06) 
tahmini kaç yıl sonra yok olur?


  • rosey  (05.11.18 12:06:07) 
100 milyon yil mi :)
100 sene zor dayanir, nemi sicakligi sabit tutup iceri canli(tahta kurusu) sokmazsan sureyi uzatirsin.

Milyon yil sonra termodinamigin ikinci yasasi geregi her sey enerjiye donusecek.
  • acemi  (05.11.18 12:08:23) 
sonsuzluk diye bir şey yok, evren bile patlayacak.

Ama daha öncesinde, tüm insanlar ölürse birden nükleer santraller pıtır pıtır patlayacak. şöyle 20 30 yılda sanırım.
  • binder dandet  (05.11.18 12:12:44 ~ 12:13:15) 
@acemi

100 yıl sonra değil tüm eşyaların yok olması, biçok eşya yok olmaz tahminim =)
bunun mutfak eşyası var banyo eşyaları var :) ben tamamen yok olmaktan bahsediyorum, odanın ve evin oldugu yer boşluk olacak, uzay olacak..

müzelerde milattan kalma kullanılan demir paralar bıçaklar vs var.
  • rosey  (05.11.18 12:16:06 ~ 12:17:25) 
Yani buna süre vermek zor, eşyanın nasıl muhafaza edildiğine bölgenin iklimine vs bağlı. Şimdi Çatalhöyük'e gitsen 10 bin yıl öncesinin eşyaları var ama toprak altında kuru kalmış bozulmamış yok olmamış ama açıkta kalmış bir tahta birkaç senede çürümeye başlıyor, öyle düşün birçok değişken var.


  • angelus  (05.11.18 12:16:55) 
eğer kapalı bir odaysa eşyaların doğada yok olma süreleri uzayacaktır.

yıllar boyunca aynı kalır. tozlanır. yaklaşık 100 sene sonra odanın camlarını tutan ahşap dağılır. eğer pimapense bu süreç 300 seneyi bulabilir. (deprem veya çarpma etkisiyle cam kırılmazsa)

odanın camlarının kırılmasıyla bozulma hızlanır. artık rüzgar ve su gibi parçalayıcı etmenler odaya girmektedir. oda su aldığı miktarda yavaş yavaş bitki ve mantarlar odadaki kumaş ve ahşap eşyaları hızla dağıtır. metaller oksitlenmeye başlar. sarmaşıklar odanın duvarlarını sarar. hayvanlar girerek odada yuva yapmaya başlar.

böylece yakşalık 400 - 500 yıl içerisinde odadaki tüm ahşap, kumaş ve metal eşyalar yok olur. beton su alarak çözülür ve odanın tavanı ve duvarları yıkılır.

ancak mermer, taş gibi eşyalar çok çok daha uzun yıllar kalabilir.

cam eşyaların ise doğada çözülme süreleri 5000 ile 10000 yıldır.
  • asethuan  (05.11.18 12:44:20 ~ 12:44:58) 
Baris ozcan in bu saat 10000 yil calisacak videosunu ve dun attigi videolara bi bakin. Ikisine de bi bakin :)


  • güneyli çocuk  (05.11.18 13:37:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.