[]

ev altin dolar

simdi bu aralar evi degistirmeye karar verdik, eski evi satmayacagiz tutacagiz, zaten simdilerde ev fiyatlari dusuk, mumkun oldugunca satmadan halletmeye calisacagiz, birikimimiz tl disinda, dolar euro pound altin seklinde, eger butun birikimi bozdurursak neredeyse evi kredisiz alacak duruma geliyoruz.

simdi ne yapmali, siz bir akil verin,

yapisiz evi daha ucuza alip, kisin yavas yavas yaptirip mumkun oldugunca dolarlari bozdurmayip altini bozdurup biraz da kredi cekip mi evi almali?

dolar su anda dusuk de olsa simdiden bozdurup hic borca harca girmeden evi alip yaptirmali mi?

simdi bozduracaksak, pound mu euro mu altin dolari mi bozdurmali, secimden sonra asil yukselisi bekliyorum ben aslinda, ama emin de olamadim, ne zaman ne bozdurmali?

 
Kredi ile asla almayın, birikim bozup almaya değer bir fiyata mı alınacak oturup mantıklı hesaplar yapmak lazım.

Fakat en önemlisi "alıp yaptırma" kısmı, burayı biraz daha açarsanız daha çok yardımcı olabiliriz.
  • John Bloor  (05.11.18 11:15:59) 
krediler olmuş füze. krediyle sakın almayın. diğer türlü gücünüz varsa neden olmasın


  • binder dandet  (05.11.18 11:17:21) 
seçimden sonra bir kur şoku daha girer bence ama girmez diyorsanız dönün TL ye faize koyun.. ayrıca alcağınız evin kirası faizin belki yarısı belki de 1/3'ü kadar olacak... yani iy bir fırsat bulursanız alınabilir ancak.. ben yerinizde olsam ev almazdım


  • lupelius  (05.11.18 11:31:33) 
Krediye hic bulasmayin.

En mantiklisi en uygun fiyata yapisiz ev alip, kendi kafaniza gore yaptirmak. Ki bizde bu dedigimizin aynisini yaptik 2 sene once.

Ama yavas yavas yaptirmak mantikli olmuyor. Butun malzemeleri olabildigince toptan alip, ustayla anlasip tek seferde yaptirmak; hem malzeme fiyatlari acisindan, hem ustanin isciligi acisindan daha mantikli oluyor.
  • bir3iki7  (05.11.18 11:37:50) 
@ retorik alinacak ev ile su anda oturulan semtler cok alakasiz, yani takas imkansiza yakin, yoksa tabii niye yapmayalim, bir de bu kadar buyuk semt farkindan dolayi alisamazsak diye eski evi su anda direkt satmak istemiyoruz zaten, yoksa bin tane evimiz olsun diye degil, en kotu ihtimalle birini satabiliriz, digerlerini tutabiliriz.


  • mavicorap  (05.11.18 11:51:11) 
@bir @bin tamam krediye bulasmayalim, peki su anda dolari altini bozdurmak icin de kotu bir zman degil mi yahu? secimden sonra firlamayacak mi dolar da altin da?
aralarinda en az zararla hangisini bozdurabilirim, tanidik bir icmimar var, aile dostu, onunla evin yapimi halledecegimiz icin ben de su anda daha ucuza natamam bir yer alip kendim herseyini secerek yaptirmak istiyorum.

yani kredi mi daha kotu, dolar bozdurmak mi daha kotu?
  • mavicorap  (05.11.18 11:54:57) 
@john iste o hesabin icinden cikamiyorum, semtdeki metrekare fiyat artisi, enflasyon orani, dolardaki hareket vs derken gercekten cok zor.

evi yaptirmak derken iyi bir lokasyonda, iyi bir bahceye sahip natamam villa alip, yaptirip icine gecmeyi dusunuyoruz. fakat halihazirda kendi evimizde oturdugumuzdan aslinda super acelemiz yok. yani bir yandan da bu ev alma isini mart tan sonraya mi ertelesem diyorum.
  • mavicorap  (05.11.18 11:58:03) 
@lup yahu kira mira degil kendimize ev baiyoruz, yani yatirimlik degil yillarca oturmalik ev.

evet su anda ev almak icin cok super zaman degil ama ev fiyatlari daha ne kadar dusecek bilmiyorum, daha cok beklesek daha cok duser mi?

dolarin artisini bekliyorum ama memleketi daha cok satip inat icin dolari daha da dusurmeye azmederler mi bilemiyorum?
  • mavicorap  (05.11.18 12:00:25) 
@retorik e ben simdi napayim valla varlik icinde yokluk cekiyoruz. su anda kisisel olarak hayat kalitemi arttirmak istedigim bir donemdeyim, fakat sirf devlet tarafindan kaziklanmamak icin elim kolum bagli durumda, icimdeki tutumluluk canavari, dolarda kal nasil olsa yukselecek diyor, evi satsam zaten simdi fiyatlar nispeten dusuk diye ben de ev bakiyorum, bir de isi gucu birakip ekopolitik okumaktan daral geldi.
evet turkkonut u dusunuyoruz, sikildik sehirden sehirle ilgili herseyden, hem hala sehire ulasabilir hem de emekli kasabasi gibi bir yerde yasayabilir olmanin en kestirme ve ekonomik yolu burasi, buna ikna oldum, cok cok alisamama durumunda sehir merkezindeki eve geri doneriz diye dusunuyoruz, burasi da belki haftasonu icin olur. ama kisin ankara sehir merkezi super kotu oluyor.

  • mavicorap  (05.11.18 13:56:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.