[]

yurtdışına kaçmak/sığınmak

2-3 ay içinde hayırlısı ile isviçre'ye gidip sığınma talebinde bulunacağım. gidiş-dönüş bilet de dahil sonucu alana kadar sizce cebimde ne kadar para olması lazım? 5 günlük bi tatil planım var ama bitmesini beklemeden talepte bulunacağım. var mı fikri olan? 20000 lira yeter mi?




 
Bileti gidiş-dönüş alıyorsun ama sığınma talebinde bulunuyorsun. Tebrik ederim.


  • fxinturevi  (05.11.18 05:06:02) 
@ fxinturevi - vizeyle gidecegin ulkeye sadece gidis bilet satmazlar.


  • cooperr  (05.11.18 05:27:06) 
Vizeyle gideceğin ülke "bu adamın ülkeyi terk etmesine izin veriyorlar, canı nasıl tehlikede olsun?" demez mi?


  • farabi  (05.11.18 06:58:30) 
hayatının tehlikede olması en uç faktörlerden biri. bunun dışında sayısız şey var. din, dil, kültür, cinsel tercih ayrımcılığı... bazen de sadece daha iyi bir hayat için. asıl soruma cevap berecek kimse yok mu?


  • everythingok  (05.11.18 07:03:35) 
Geçmiş olsun. Devlet gelince öpmezse iyidir.


  • glamdr1ng  (05.11.18 08:33:03) 
@cooperr
Ilk defa senden duyuyorum boyle bir seyi. Sana kim soyledi bunu bilmiyorum ama oyle bir sey yok bilgin olsun.

  • stavro  (05.11.18 08:48:11) 
parayı boşver de ya kabul etmezlerse?
b hatta c planın var mı?

  • 2 tostos turan  (05.11.18 08:50:18) 
frank 5.5 civarıydı en son.
annecy'e gitmek için cenevre aktarmalı uçtum ekim sonunda. kalacak yeri bilmem ama 10 franka filan makul yemekler bulmuştuk. cenevreden daha ucuz bi yerde olacağını varsayıyorum. kalacak yeri de couchsurf ile ayarlarsan; 3700 franka yakın paran var. bence 1 ay rahat rahat yeter.

  • barankovan  (05.11.18 09:03:30) 
Süreci burdan yazar mısın çok merak ediyorum.


  • Giovanni Pipitto  (05.11.18 09:39:56) 
zaten multecileri bir yere yerlestiriyorlar, askeri baraka tarzinda, tam sizin dedginizi yapan fetocu bir adamni kitabini okumustum, yani bunu basariyla ypaabilmek icin ya pkk ile ya feto ile yani bir sekilde tc karsiti orgutlerle dostane iliskilerin olunmasi gerekiyor, eger boyle bir baglantiniz varsa birkac sene icinde istediginizi elde edersiniz. sizin soylediginiz cinsel tercih sebebiyle olan kabul gormuyor haberiniz olsun yani direkt tc ye saldirmaniz lazim ki yarin oburgun sizin vakanizi turkiye aleyhine kullanabilsinler. yani sonucta mikro politik olarak orada faydaniz olmasi lazim. siz yine de gidin tabii, kendi deneyimlerinizi de bizmle paylasirsiniz.


  • mavicorap  (05.11.18 10:08:44) 
Yalnız isvicre'ye gidip 'ben geldim, sığınmak istiyorum' dediğinizde; 'tabii buyrun, alın oturma izniniz' demiyorlar. kayıtlı, belgeli çok ciddi bir nedeniniz yoksa (ki son zamanlarda onlarda bile zorluk cikariyorlar) en geç 2-3 ay içinde geri yolluyolar, muhtemelen sizde de öyle olacak. Kabul edilebilir gibi bir nedeniniz varsa kamp gibi bir yere alıyorlar bildiğim kadarıyla; süreç de birkaç yıl sürüyor. O arada devlet yardimi ile ev filan tutuyorsunuz. Bazılarının çalışma izni hiç olmuyor. Okulda dönem dönem ailesi sığınma talebinde bulunmuş arkadaşlarım olurdu, bırkac tanesini 2 yıl sonra bile gonderdikleri oldu ki onlar irak vs gibi savaşın merkezi olan ülkelerden gelmislerdi o dönem. O yüzden pek umutlanmayın ama şansımı denemek istiyorum derseniz deneyin tabii. İlerde başka ülkelere bile vize alırken zorluk çekeceğinize de aklınızdan çıkarmayın. 60lar, 70lerde olduğu gibi değil artık Avrupa.

20000 lira dediğiniz 4000 frank bile yapmıyor ki isvicre'deki asgari ücrete yakın bir miktar bu. Ha sığinma talebiniz bir şekilde kabul edilirse devlet yardım ediyor da o yardim ile ne derece kaliteli bir hayat yaşarsınız, bilemiyorum.
  • fraise  (05.11.18 10:25:12 ~ 10:34:48) 
yolun açık olsun dostum, 1 sene içerisinde aynı işi bende kanada'ya giderek gerçekleştireceğim bakalım. süreci burdan paylaşırsan sevinirim.


  • bizansa karsi memleket takimi  (05.11.18 12:01:13) 
donus bileti ile seni geri yollarlar bence. neyse takipte kalicam, update gecmeyi unutma. oturum alirsan da zurih'e gelince haber ver bi kahve ismarliyim.

20000tl dedigin 4000 frank bile yapmiyor. asgari ucret burda 4500frank ona gore hesap et iste.
  • crucio  (05.11.18 12:41:47) 
elbette arastirmissinizdir ancak siginma talebinde bulundugunuzda eger ilk asamayi gecerseniz (yani sebepleriniz inandirici gozukurse ve ekonomik ve tibbi degilse) dosyaniz sonuclanana kadar sizi bir kampa gonderiyorlar ve buralar genellikle buyuk yerlerde degil cok kucuk kasabalarda oluyor. sartlari da cok iyi degil. eger basvuru aninda gerceklesen bu ilk asamayi gecemezseniz zaten geri gonderiliyorsunuz.

gitmeden once sebepleriniz neyse mumkun oldugu kadar fazla delili yaninizda goturunuz. fotograflar, mahkeme celpleri, gazete haberleri vs. iddianizi destekleyecek her seyi. bu kamplarda minimum sosyal yardim alabiliyorsunuz ve uc ay sonra da (dosyaniniz sonuclanana kadar gecerli olmak uzere) calisma izni aliyorsunuz. bu cercevede zaten cok kucuk bir yerde olacaginiz, oradan ayrilamayacaginiz ve minimum sosyal yardim alacaginiz icin ben dikkatli harcayarak ilk uc ayi gecirebileceginizi dusunuyorum.
  • themeningrey  (05.11.18 12:56:03) 
@stavro 1 dakika ayirip google amcaya sorsan ogrenirsin. hadi dogru durust ulkeleri gectik, dandik yerlere bakalim:

Tayland: No, you cannot apply or even enter Thailand on a Tourist visa on a one-way ticket. The Embassy or consulate will refuse your visa application if not being able to provide proof of return or outgoing ticket from Thailand

Meksika: The odds are that if your passport/citizenship requires a Visa, you would need some sort of onward or return ticket.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin.
  • cooperr  (05.11.18 17:23:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.