[]

türkiye'de yabani hayvan az mı?

yabancı videolarını izliyorum da. adam evinden çıkıyor kocaman yengeçler, balıklar, ıstakozlar avlıyor. tüfeğini alıp geyik, ördek, domuz, tilki bile vurup yiyor. çamurlukta bile balık, yengeç var büyük büyük. ufacık gölden türlü türlü yemeklik canlılar çıkıyor. bizim buralar kuraktır belki ondan görmedim.

türkiye'de böyle hayatlar var mı? mud crab denen çamur yengeci var mı mesela? deniz kenarı bir şehirde istesem ıstakoz avlayabilir miyim? sürekli tavuk, dana, saçma sapan balıklar valla bıktım artık.


 
Bazı yerlerde domuz, tilki vs avlandığını biliyorum da öyle çöplükten yengeç, bahçeden timsah falan çıkmasının oluru yok. Şehirleşme çok fazla bir kere. İnekler tavuklar da bize fayda sağladığı için çoklar.


  • ravenclaw  (05.11.18 00:14:25) 
Ben cocukken herkesin arabasinda tilki kuyrugu asili olurdu. Benden once de yaban tavsani varmis, ona yetisemedim.
Avlaya avlaya bitirdiler tilki kalmadi tavsan zaten bitikti. sonra domuz cikti.

Dedem bi zamanlar su samuru oldugunu da anlatiyor. Adini bilmiyorlarmis korkarlarmis hayvandan.
  • acemi  (05.11.18 01:00:10) 
Benim canlı gördüklerim; kurt, çakal, tilki, ayı, atmaca, yılan,domuz, yunus muhtemelen biraz daha vardır. Biz milletcene doğanın ırzına geçtiğimiz için sayıları gittikçe azaldı


  • mirty  (05.11.18 01:10:17) 
Ülke ve birey bazında, istisna haricinde dengeli yaptığımız hiç bir şey var mı? Avlanma, balık tutma, balık yetiştirme. Bunların hiç birisini düzgün yapmadığımız için bahsettiklerin ne yazık ki mümkün gözükmüyor.


  • oligomer  (05.11.18 07:00:18) 
kisa cevap yok, uzun cevap uzun zamandir cok hizli bir sekilde azaldi, su anda biz konusurken son kalan yerleri de arab marab ne bulurlarsa satip saviyorlar, turkiye'de bulabilecegin hayvanlar cok kisitli, hicbiri de vahsi degil cunku turkiye'de vahsi yasam diye bir kavram yok, onlarin bir hakki yok, bir zamanlar leopar bile vardi, simdi sincap gorunce seviniyoruz. birakin hayvani turkiye'de vahsi yesillik bile yok, benim neden bahsettigimi anlayacak insan bile cok az, cunku kulturumuz son yillarsa cok bozuldu, egitimli insanlarin bile geri donusum yapmadigi, herseyde plastik kullandigi bir ulke burasi, vahsi doga gormek istiyorsaniz ulke sinirlarindan cikin.


  • mavicorap  (05.11.18 10:50:11) 
Denizlerdeki balik türü ve yogunlugu da cok ciddi sekilde azaldi, icine ettik; bitti gitti. O gerizekali avcilar yuzunden tükeniyor ayakta kalabilmis son vahsi hayvan türleri de. Yoksa Ankara yakinlarinda cok yakin zamana kadar vasaktir, tilkidir bol imis. Yilan türleri hala yasiyor, tarla ilaclarina vs. ragmen. Ayi var az da olsa, kurt kirsalda hala "tehlike".


  • buf-e kür  (05.11.18 13:56:33 ~ 13:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.