[]

kedim ve simarikliklari- oje yalamis

5- 6 tane oje şişesi kırmış, üstüne bulaşmış. ben yakalayana kadar yalamis. başına gelen oldu mu, bir şey olur mu?

tüylerini de asetonla sildim, sonra yıkadım. ama çıkmadı ojeler. çıkmadı derken, dökülen kısımlarındaki tüyler katı katı.


 
Ne kadar zaman geçti. Yemesinde sıkıntı hırıltı vs yoksa bişey olmaz


  • musmus  (05.11.18 00:06:20) 
Ay gece gece sesli guldurdu beni resmen manyak :D Benim basima henuz gelmedi ama yakin oldugunu dusunuyorum :D


Oje zaten ucucu oldugu icin hemen kurumustur o yalayana kadar. Bi sikinti olmayacagini dusunuyorum sahsen. Bizimki ameliyattan sonra surulen ve yalanmamasi gereken ilaci bi guzel silip supurmustu biz anlayana kadar da bisi olmadi. Kolay kolay bisi olmaz merak etmeyin :)
  • superfluid  (05.11.18 00:12:02) 
Bu gece başında bekle yarın da veterinere götürürsün. Ters bir tepki verirse zehirlenme ihtimali vardır. Zaten her zamankinden farklıysa anlarsın durumu.


  • syd barrett in kedisi  (05.11.18 01:06:54) 
Tüylerindeki ojenin çıkması lazım bir şekilde çünkü yalamaya devam eder sürekli olmadı kestirirsin


  • syd barrett in kedisi  (05.11.18 01:09:06) 
eşek sıpası :)) boyacı bakış açısıyla yazıyorum:
tüylerini asetonla mı sildin :/ yapma öyle şeyler. çok merak ettim, asetonla silerken ve sonra yıkarken rahat durdu mu?
pek bir şey olacağını sanmıyorum. çalıştığım fabrikada eskiden çok kedi vardı, boyayla bayağı haşır neşirdiler, hepsi de sağlıklıydı. hatta bir tanesi kırmızı pigmentin (bildiğin toz pigment) içinde doğurmuştu.
tüylerindeki ojeyi de mekanik yöntemlerle çıkarmaya çalış. tırnağınla veya ince ve sık dişli tarakla mesela. zaten tamamen kuruyunca dayanıksız, kırılgan hale geliyor oje. kimyasal bir şey sürme. aseton daha çok zarar verebilir tüylerine (derisine hiç değmediğini varsayıyorum). en kötü ihtimalle syd barretin kedisinin dediği gibi kesersin. kedi dili zımpara gibi, yalaryarak kurumuş oje parçalarını alma ihtimali var.
  • pati  (05.11.18 09:47:50) 
bence kesinlikle tuylerini kesin, daha da kendini yalayip daha cogunu yutmasin, bir de biryerlerden aktif komur bulup suyla karistirilip icirilip mide yikatilabilir, en azindan veterinere danisin.


  • mavicorap  (05.11.18 10:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.