[]

eski tip televizyon - uydu cihazı bağlantısı

selam teknik uzmanlar... salonda televizyonumuz ve uydu cihazımız bulunuyor ancak bir de mutfakta tüplü televizyon var 37 ekran ve sadece scart girişi var.

mutfaktaki televizyon ile uydu cihazı arasında kablosuz bir bağlantı mümkün mü?

evde fiber internet var. turkcell tv, ip tv vs..alsam, bunlar ile kablosuz bağlantı mümkün mü?

bir de çanaksız uydu alıcısı diye bir şeyler dolanıyor. bunlar kolpa haber mi?

şu mesela :
www.youtube.com

 
hocam 37 ekran eski televizyonuna kablosuz bir çözüm olacağını sanmıyorum. eski tip scart destekli bir uydu alıcı da ona alınabilir ya da scart to lnb tarzı bir çevirici ile diğer çanağın sinyali lnb çoklayıcı ile ona da yollanabilir. o televizyonla kablosuz herhangi bir teknoloji zor yani.


  • rosencruz  (04.11.18 18:49:47) 
mutfaktaki televizyon ile uydu cihazı arasında kablosuz bir bağlantı mümkün mü?

hayır.

evde fiber internet var. turkcell tv, ip tv vs..alsam, bunlar ile kablosuz bağlantı mümkün mü?

evet. iptv ile o tv'ye bağlantı yapabilirsin.
alternatif olarak eski usül;
www.hepsiburada.com

bir de çanaksız uydu alıcısı diye bir şeyler dolanıyor. bunlar kolpa haber mi?

bilmiyorum bunu, olacağını da sanmıyorum. küçük uydu alıcısı kaç kanal çekecek ki? linkini verdiğim antenle bile sayılı kanal alabilirsiniz.
  • trajikomix  (04.11.18 22:14:19) 
Bir adet mini uydu cihazı alıp 37 ekrana scart ile takarsın, o uydu cihazı ile salondaki uydu cihazı arasında paralel anten kablosu çekersin. Salondaki uydu kapalıyken 37 de uydu izlersin.

Aynı anda çalışmıyorlar, evde birden fazla uydu anteni varsa o başka.

Bir de tv box lardan alıp internet ile kullanabilirsin. Ama bu smart tv box aletlerinde scart çıkışı var mı bakmak lazım.
  • John Bloor  (05.11.18 09:47:20) 
iki antene gerek yok bir antenden gelen sinyal lnb çoklayıcı ile ikiye rahat bölünür ama 37 ekran tv için scart çıkışlı mini uydu alıcılardan şart.


  • rosencruz  (05.11.18 13:36:52) 
Videosunu verdiğin çanaksız/antensiz uydu alıcısı olayı farklı, şimdi izledim.

Aslında çanaksız uydu alıcısı diyip bizi şaşırtıyorlar, önce fake sandım ama sanırım değil.

Fakat bu bir uydu alıcısı da değil, internet ile çalışan bir zımbırtı. Yani evde internet yoksa işe yaramaz, çanaksız uydu alıcısı demek o yüzden yanıltıcı.

Not : Şu da olabilir, yakın zamanda HD olarak karasal yayına geçeceğiz ülke olarak. Eskisi gibi uydu anteni olmadan karasal yayınları da ona uygun cihazlar ile ama yüksek kalitede alacağız.

Şimdilik test yayını yapıldığını yazmışlar sağda solda, bu adamlar da örnek verirken sadece TRT'yi gösteriyorlar. Belki de budur, aleti alırsın ve sadece TRT çeker :)
  • John Bloor  (05.11.18 15:30:28 ~ 15:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.