[]

dönel kavşakta geçiş

dönel kavşakta iki araç da sola dönecek diyelim. içteki araçın dıştaki araca mı yoksa dıştaki aracın içteki araca mı geçiş üstünlüğü vardır?




 
Sola dönecek olan daha önceden sola yanaşıp geçişe hazırlanmalıydı, önce soldaki geçer sonra sağdaki.


  • John Bloor  (03.11.18 12:50:52) 
Sol şerit dönel kavşakın çevresinde dönmek için sağ şerit bir yerden sağa gitmek için. İki taraf da sağa dönene kadar sol şeritte dönecek ve sol şeritte olan ilk gidecek, sağ şeritteki sol şeridin boşalmasını bekleyip sol şeride geçecek.

Eğer soruyu doğru anladıysam cevap bu
  • senolll  (03.11.18 12:51:11) 
İçteki araç dıştakine nasıl yol verecek ki içteki geçer işte, içtekinin sağında araç varsa normalde onun sağa dönmesi ya da düz devam edip karşıya geçmesi lazım, yok illa sola dönecekse içtekiyle senkronize geçer ama içerdekinin yol verme gibi bir durumu zaten olamaz.


  • angelus  (03.11.18 13:24:54) 
@angelus şundan dolayı sordum: en içtekinin ilk önce sola dönmesi daha mantıklı fakat bir de soldaki araçlar kendisinden sağdakine yol vermelidir gibi bir konu var ya o nedenle kafam karıştı.


  • newlywed  (03.11.18 13:56:40) 
O öyle değil, sağdakine yol verir derken kesişen yollarda sağdakine yol verirsin. Misal sen dört yola girdin karşıya geçeceksin sağda da başka bir araç var o da düz devam edecek, sen laps diye karşıya geçemezsin önce sağındaki araç yola girecek sonra sen devam edeceksin. Ha sağdaki araç tali yoldan geliyorsa o ayrı tabii tali yoldan gelen araç her zaman bekler. Onun dışında dönel kavşakta sola kim yanaştıysa, kavşağa ilk kim girdiyse o geçer. Sağdaki aracın ancak şu şekilde hakkı olur: Dönel kavşağa farklı şeritlerden aynı anda iki araç girerse, o zaman sağdan gelen geçer. Yani görsel olmadan anlatmak zor da, dönel kavşağa seninle birlikte sağındaki yoldan bi araç seninle aynı anda girerse o zaman o geçer.


  • angelus  (03.11.18 14:04:34 ~ 14:10:58) 
"dönel kavşağa seninle birlikte sağındaki yoldan bi araç seninle aynı anda girerse o zaman o geçer" demişsiniz işte ben de onu diyorum. farklı kelimelerle tam olarak ne demek istediğimi anlatayım. şimdi iki araba var, ikisi de batıdan geliyor. dönel kavşağa girip sola dönecekler. ikisi de aynı yönden gelip aynı anda dönel kavşağa girdiler. biri solda, biri sağda kaldı. hangisi sola geçişte önceliğe sahip, göbeğe daha yakın olan mı? mantıken göbeğe yakın olan gibi geliyor ama soldaki aracın sağdakine öncelik verme prensibinden sağdaki de geçebilir mi acaba diye kafam karıştı.


  • newlywed  (03.11.18 14:25:19 ~ 14:26:46) 
Şunu karıştırıyorsun sanırım, sağdaki araca yol verme olayı @angelus'un dediği gibi bir adaya ya da kavşağa farklı çıkışlardan aynı anda gelenler arasında geçerli.

Anlatbildim mi demek istediğimi?
  • John Bloor  (03.11.18 14:30:50) 
Aynı yönden gelip aynı kavşağa girip aynı yöne döeneceklerse geçiş hakkı soldakinde olur, zira kavşağa önce o girmiştir önce giren geçer. Sen soldan diğeri sağdan gelip kavşakta kesiştiyseniz geçiş sağdakinde olur.


  • angelus  (03.11.18 14:31:33) 
soru açık değil. hangi noktadaki üstünlükten bahsediyoruz? kavşak içinde istediğin kadar dön. kavşaktan çıkmak istediğinde sağ şeritten çıkman gerek. sağ şeritte kim varsa üstünlük onda. sağa geçemediysen o senin problemin, kimse yol vermek zorunda değil, yer varsa geçersin yoksa bi tur daha atar araya girmeye çalışırsın.


  • sttc  (03.11.18 15:38:55) 
Kavşakta içeriden dönüp çıkmadan önce sinyalini verip en dış şeride geçmen gerek. Erken geçeceksin. Çıkışına gelir gelmez en dış şerittekinin önüne kırıp çıkamazsın. media.giphy.com


  • Lim5  (04.11.18 02:44:17) 
iki araç dönel kavşakta yan yana duruyor ve ikisi de sola dönecekse bunlar niye birbirine yol versin ki. soldaki içeriden, sağdaki dışarıdan yan yana birlikte dönüp gitsinler işte. döndükleri yerde yol mu daralıyor?


  • kibritsuyu  (04.11.18 02:50:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.