[]

beklenmedik seo başarısı?

bir amatör olarak hazırladığım sitede yoast seo eklentisiyle bir şeyler yapmaya çalıştım, makaleleri düzenledim falan. sitede fazla bir içerik yok ve rekabetin çok fazla olduğu bir alanla ilgili bir site. şu an ilginç bir şekilde makale başlıklarında geçen bazı kelime gruplarını google'da aradığımda site ilk sırada çıkıyor. 270,000 sonuçtan ilk sayfada çıktı mesela bir arama. bu seo işi bu kadar kolay bir iş mi yoksa bilmediğim başka bir mevzu mu var?

bu arada site yaklaşık 1 yıldır aktif ama pek ilgilenmedim, son 1 haftadır seo yaptım ve link falan paylaşıyorum günde 50-100 civarı ziyaretçi geliyor.

edit: arkadaşlar asıl sormak istediğim şeyden epey saptı olay, bende sorun yok site cidden ilk sıralarda çıkıyor bunu kabullenelim öncelikle :) benim merakım bu durum geçici bir şey mi, yarın öbür gün baktığımda düştüğümü görür müyüm yoksa içerik eklemeye ve seoya devam etsem bu başarı devam eder mi?

 
arama işlemini gizli sayfada yapıyorsun değil mi? normal sayfada ki sonuçlar sana özel olduğu ve kendi siteni çok ziyaret ettiğin için ilk sayfada çıkıyor olabilir.


  • Sir Anthony Hopkins  (03.11.18 11:59:58) 
en son emin olmak için yeni browser yükleyip arama yaptım hocam, orada bir sıkıntı yok :)


  • loser blueser  (03.11.18 12:00:48) 
arkadaşlar ben 3.000.000 sonuç içinde nasıl 3. sırada çıkabiliyorum kafayı yiyeceğim aydınlatın beni :) hayır içerik özgün bile değil bir makaleden alıntı


  • loser blueser  (03.11.18 12:08:09) 
Aradığın kelimeyi ver aratalım, sonuç sayfayı SS alıp sana verelim bak bakalım hala ilk sayfada var mısın?

Aramanın sana özel olup olmadığını anlayalım önce, gerisini seo uzmanları cevaplasın.
  • John Bloor  (03.11.18 12:20:21) 
aynen hangi kelime söyle aratalım


  • lonelyman  (03.11.18 12:31:41) 
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum, daha önce kurmadığım 2 farklı tarayıcı kurup kontrol ettim, mobilden de kontrol ettim sonuç aynı, benim aramalarımdan kaynaklanan bir durum yok bayağı ilk sayfalarda çıkıyorum.


  • loser blueser  (03.11.18 12:43:29 ~ 12:45:25) 
abi bu arada tarayıcının önemi yok :( aynı ipden yapılan tüm aramalarda aynı sonucu verir. google, o aramaları yapanın site sahibi olduğunu biliyor :/


  • Tears of Devil  (03.11.18 12:56:06) 
Kendi siteni googlelama :D

Search Console ve Analytics kullan, Search Console daha net bilgi verir. Yoast SEO güzel bir eklenti ve evet özenerek yapılan bir çok işte olduğu gibi güzel sonuçlar almanız normal değil mi?

Google bazı sebeplerden geriye atabilir, bunlar karmaşık konular ama başta mükerrer yazı olması sıkıntı olur, içerik girmeye devam etmek iyidir, girmemen hata olur.
AMP eklentisini de kullan baya işe yarıyor.
  • atom karincanin torunu  (03.11.18 13:41:43) 
@atom karincanin torunu

dediğiniz gibi demek ki böyle sonuçlar normal. ciddi çalışma gerektirdiği söylenen -ki muhakkak öyledir- ve ciddi paralar karşılığı yapılan bir işte doğru düzgün bir şey yapmadan bu kadar başarılı sonuç almak şaşırtıcı oldu benim için sadece mesele o
  • loser blueser  (03.11.18 14:19:20) 
Arkadaşın verdiği iki kelime ile arama yapıp sonucu ekran görüntüsü olarak kendisine attım. Sonuçlar içerisinde olduğunu söyledi, yani kendi ipi ile aratmasından değil demek ki.


  • John Bloor  (03.11.18 14:27:54) 
Arkadaşın sitesi avukat sitesi sanırım. Bu durumda olası, çünkü rekabetin fazla olduğu alan diye belirtmişse de teknik bilgiyi haiz çok az avukat var ve içeriklerin hepsi dandik. Hukuki mevzuları aradığımda karşıma genelde uyduruk, özenilmemiş 1-2 avukat sitesi çıkıyor önemli makalelerden vs. önce. Halen bakir bir alan diyebiliriz.


  • Zeth  (03.11.18 17:07:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.