[]

Koşucular toplanın!

Böyle maratonlara hazırlanıyorsunuz, 10 k, 100 k hedefler koyup başarmaya çalışıyorsunuz, mutlu oluyorsunuz falan çok özeniyorum:)

Hiçbir maratonda koşmamış hatta normal hayatında bile koşmayan ama haftada 4 gün 7 km civarı tempolu yürüyüşler:) yapan 33 yaşında 55 kiloda kadın kişisi olarak bu ay sonundaki 10 k lık maratonda yer alabilir miyim sizce?

Maratonun belli kısımlarında yorulunca koşu yerine yürüyüşe geçiliyordur diye düşünüyorum. Yani en kötü yarısını koşar, yarısını yürürüm, 1 saatte bitirenlerin yanında ben de 3 saatte bitiririm ama en azından bu işe bi adım atmış olurum diyorum.

Ne dersiniz? Benim gibi amatörler var mıdır aynı durumda? Yoksa herkes atıyorum 1 saatte bitirip maraton biter ve ben 3 saat sonra arkadan rezil şekilde mi gelirim..

Yani katılmamın bir anlamı var mı yok mu, ne haddime mi bilemedim.
Ama çok istiyorum o kesin:)

Run lambada run! mı dersiniz yoksa otur oturduğun yerde, bilmediğin/yapamayacağın işe karışma mı? :)

Run derseniz de nasıl hazırlanayım, ne yapayım?

 
ben de hiç katılmadım ama ekranlardan gördüğüm kadarıyla bir engel yok. ister yürür ister yarısında terk edersiniz.


  • orijinal nick bulamadim  (02.11.18 11:25:34) 
Run lambada run!

istanbul maratonunu diyorsan ay sonu değil o haftaya pazar günü. ve evet yürüyerek bile bitirebilirsin. ama bitir lütfen bırakma ve o madalyayı boynuna as! finişe kaç saatte geldiğin değil gelmiş olman önemli.

ben de orada olacağım ama sen finişe ulaştığında ben çoktan bursa'ya dönmüş olabilirim. :)

bol şans. Run lambada run! :)
  • naksidil  (02.11.18 11:32:20) 
normalde 8 haftada hazırlanmanızı tavsiye ederdim ancak süreç çok kısıtlı
son 5 maratondur 10k koşan biri olarak nacizane aşağıdaki programı haftalık değil de günlük bazda, tekrar sayılarını yarıya hatta 1/4e düşürerek yapmanızı tavsiye ederim, kendinizi çok zorlamayın, keyif almıyorsanız hemen bırakın www.sparkpeople.com

sizin gibi amatörler var, ilk 10k koşumu hatırlıyorum tamamen sizin gibiydim
maratona kesinlkle katılın, 3 saatte de bitse, 1 saatte de bitse çok doğru bir noktadasınız: başarmış olma hissi bu işin başlangıcı
bir sonraki sene derecenizi iyileştirirsiniz

bol şans :)
  • superb  (02.11.18 11:39:07 ~ 11:39:59) 
Ya nasıl mutlu oldum teşekkürler @naksidil:)
Bodrum daki ultramaraton, en kısası 10 k.. 100 k ya kadar hatta.. 5 k olsa ilk onunla başlardım aslında ama hadi bakalım 10 k yı da yürüye koşa topallaya bitirirsem ne mutlu bana!
Bi de finişe gelen herkese madalya da varsa mutluluktan ölürüm herhalde :)
  • lambada  (02.11.18 11:42:34) 
artık madalyalı bir ifşa bekleriz buraya.


  • orijinal nick bulamadim  (02.11.18 11:51:06) 
@supersin superb, programa baktım şimdi. Evde koşu bandı da var. Mesela ilk hafta ilk 2 gün için aynen 4 dakika koşu-1 dakika yürüyüş x 4 tekrardan 20 dakika yaptım diyelim.

Asıl merak ettiğim koşu hızımı kaça kadar çıkarayım bu seviyede? Normalde çok kısa süreli 8-9 km/s koşabiliyorum. Normal Yürüyüş hızım da 5,5 km/s

Maratonda koşucuların ortalama koşma hızı ne civarlardadır?

Bir de yanımıza telefon alabiliyor muyuz? Saatin kaç olduğunu, km yi nasıl takip ediyoruz? Bayraklar falan var sanırım rotada? Allahım koşu 101 deyim resmen:)
  • lambada  (02.11.18 11:57:34) 
@orihinal nick bulamadım; madalya alacağıma inancın için çok teşekkürler:) bi madalya alsam boy boy posterlerimi bile bastırırım herhalde :D

o kadar uzun zamandır istiyorum ki hatta rüyamda maratonda koştuğumu falan görüyorum. Bi hayal gerçek olacak umarım:)
  • lambada  (02.11.18 12:00:22) 
Koşucular hıza pek bakmazlar Pace skoruna bakarlar, Pace skorun 5 km/s altına inerse iyisin demektir. Yani şöyle düşün: Koşuyu sürekli aynı tempoda sürdüremezsin; bir noktada 11 km/s gidersin bir noktada 5 km/s. Yani parkur yokuştur düzdür rampadır vs, şartlara göre hızını ayarlarsın ama ortalama tempon-pace skorun 5 km/s'nin altında kalırsa, yani toplam sürede 1 km'yi ortalama olarak 5 dakikanın altında koşmuşsan iyi bir sonuç elde edersin ama yeni başlayan birinin o seviyeye ulaşması zor tabii.


  • angelus  (02.11.18 12:06:42) 
Bence parkurda tümsek yoksa, hiç düşünmeyin. Yokuş varsa can sıkıcı olabilir.


  • baal  (02.11.18 12:53:47) 
bu kadar büyütecek posterler asacak bir şey yok ya:) rahatlıkla bitireceksin ve bu muymuş ya diyeceksin. sonraki hedfin ise 21k olacak. şimdiden tebrikler.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (02.11.18 13:52:43) 
yanına telefon alabilirsin

şunu şunu yaptım koşu hızım şuna çıktı gibi bir formülasyon yok
bu işin içinde genetikten tut, kas kütlesine kadar çok fazla parametre var
maratondaki ortalama hızlara vs takılma, bitirmeye ve keyif almaya odaklan derim
emin ol kafaya koydun mu başarabilirsin, çok atla deve bir mesele değil

aynı senin gibi başlayıp, kaçkarlar'da 63 km'lik ultra maraton koştum
ben yaparsam sen de yaparsın
  • superb  (02.11.18 14:04:22) 
Bir defa o eli indir, 10 km'lik maraton olmaz, benim bildiğim 40 kusur olması lazım.
İkincisi, gaza gelmeyenin anası ağlamazmış. Ofis insaniysaniz, dizleriniz zayifsa sakatlanma ihtimaliniz de var. Yapmayın demiyorum yine yapın ama alıştıra alıştıra yapın. Huysuz karamsar kardeşiniz bildirdi :)

  • herhaltibiliyoring  (02.11.18 14:57:16) 
10k çok rahat koşulur da 42 km baya zorlar, yanisi katıl gitsin çünkü senin gibi çok insan var çoğu insanın hız pace filan umrunda değil.


  • blue rebel motorcycle club  (02.11.18 18:47:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.