[]

Bir ülkeyi değiştirebilmek için gereken para

Merhaba,

Hani derler medyanın gücü çok büyük, para her şeyi satın alır vs.

Şimdi diyelim 75 85 milyon nüfusu olan bir ülke var Afrika kıtasında olsun hadi. Böyle baştaki siyasetçi kan ağlatıyor halka ancak halk da hala onu seçiyor az farklı çoğunlukla. Sizce bu ülkeyi değiştirebilecek kadar güce sahip olabilmek için ne kadar para gerekir? Medyasına hakim olabilmek, belki bankalarını yönetebilmek, ekonomik durumunu etkileyebilmek için?

Teşekkürler

 
Sadece para ile çok zor öyle olsa abd her istediği ülkeyi sömğrgesi yapardı,liderini seçerdi. Yönetimde, askeriye, bakanlıklarda, büroklarda vs. Kullanabileceği adamlar olması şart.

Medya demişsin mesela çok saçma. Zaten böyle dandik ülkerde basın yayın organlarını tamamen iktidar kontrol eder. Bugün afrikaya gitmene bile gerek yok yandaş olmayan ne kadar ayakta durabiliyor. Reklam alamıyor, her gün başına vergi memurları gidiyor. Hukuk ve adalette iktidarın elinde. İstediğini yapabiliyor. Bankaları, ekonomisini batırsan zaten cahil fakir halk iyice körü körüne destekliyor. Bu bütün gelişmemiş ülkelerde, diktatörlüklerde hep böyle. Bunlar da olmasa açlıktan ölürüz, en azından yaşıyoruz, karınımız doyuyor tatında takılıyorlar. Bu kesimi işte basın yayını elinde bulunduran iktidar propaganda yaparak rahatça kandırabiliyor. Şunu yaptık, bunu yaptık, gelecekte şunları da yapacağız vs.
  • wertyu  (02.11.18 02:19:20) 
Tüm Öğretmenleri ingiliz yapacak kadar bir para yeterlidir


  • her gece aç  (02.11.18 04:44:17) 
Ülkenin en zengin kurumları, medya patronları bile dayanamaz. Kapısına gider vergi ve cezalarla çökersin. Zenginlik kapılarını kapatırsın.
yani para çok yeterli olmaz.
insanlara yerine koyabilecekleri, bu adam olur diyecekleri bir yüz çıkarmak lazım.
afrikalılar güçlü insanı sever.
  • neymis  (02.11.18 08:43:14) 
Sadece parayla olmaz o iş. Geçmişte Türkiye'de oluyordu da bu noktadan sonra olmaz. Sermayenin gücü eğer iktidardan geliyorsa o iş olmaz.

Geçmişte Ecevit hükümetleri döneminde devlet ve sermaye iki ayrı yapıydı. Bugün bu ikisi aynı o ülkede.
  • bos gezenin bos ustasi  (02.11.18 12:13:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.