[]

evde ya da bahçede beslemek için uygun hayvan önerisi

5 yaşında bir kızımız var.

Küçüklüğünden beri hayvanlarla arası çok iyi, ne zaman kedi görse sever köpek görse elini ağzına falan sokar. Şimdi de evde hayvan beslemek istiyor ancak kedi ya da köpek alamıyoruz cunku 30 yaşından sonra kediye alerjim çıktı, daha önce beslemistim sorun yoktu. Köpek için ise maalesef hem zaman ayırmamız cok zor hem de yurt dışında yasiyoruz yeni taşındık ve seyahat ediyoruz çok. Emanet edecek kimsemiz yok.

Hal böyle olunca da alternatif azaldı. Bu arada bir de bahçemiz var, büyük bir salon büyüklüğünde diyebiliriz.

Su kaplumbağası düşündük.
Hamster düşündük.
Kuş (muhabbet vs.) düşündük.

Ama çok da fikrimiz yok açıkçası. Bu hayvanlardan besleyen varsa ve fikir verebilirse çok memnun olurum. Handikalar ve avantajlar önemli.

Veya çocuğun bir şekilde iletişim kurabileceği ve tercihen eliyle besleyebilecegi bir evcil hayvan öneriniz olur mu?

 
tavşan? tavuk? ya da en iyisi kaz alın bence.


  • kljgslsdkjsd  (02.11.18 00:29:12) 
tavşan besleyin.


  • empedokles  (02.11.18 00:29:53) 
yavru sincap.


  • makarnavodka  (02.11.18 00:38:41) 
Emanet edecek kimseniz yoksa herhangi bir hayvan düşünmeyin.


  • malheiros  (02.11.18 00:45:32) 
sehayatlerimiz 1 hafta kadar sürüyor maksimum.
arada besleyecek kişiler var, ama köpek gibi direkt bırakıp gidebileceğimiz kimse yok.
atıyorum kuş alsak, yemini suyunu eksik etmeyecek komşularımız var.
su kaplumbağası alsak çok uzun süre aç susuz yaşayabiliyormuş zaten.
böyle bir hayvan arayışındayız o yüzden.

tavşan dışarıda çok soğukta kalır mı emin olamadık, balkonunda ya da bahçesinde tavşan besleyen var mı?

sincap evcil değil diye biliyorum, burada (ingiltere) çok sincap var. bir de bahçeye geliyor bazen sincaplar, yavru sincap alsak da kafese koymak zorunda kalırız digerleri zarar vermesin diye muhtemelen.
  • lordoz  (02.11.18 00:52:24) 
Muhabbet kuşu.
4 yaşındayken bizim de vardı. Masada kahvaltıyı bile birlikte yapardık. İlk ve orta okulu birlikte okuduk. Güzel de konuşurdu kerata. Liseye geçtiğim yaz öldü. Ailenin bir ferdi gitmiş gibiydi.

-Sözlükteki muhabbet kuşu başlığını incelersiniz iyi bir seçim olacağını siz de göreceksiniz.
  • adwokat  (02.11.18 01:45:35) 
Madem öyle tavuk alın, hem yumurtasını da yersiniz :)


  • John Bloor  (02.11.18 08:47:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.