[]

türkiye'deki şirketle almanya'ya işçi götürmek?

selamlar;

türkiye'de içerisinde "inşaat" da geçen bir firmamız var. zaten sadece almanya'ya iş yapan bir firma bu. şimdi biz bu türkiye'deki firmaya çok iyi kalitede çalışan inşaat ustaları(fayansçı, sıvacı, boyacı gibi) 5-6 kişilik çok iyi bir ekip kurup burada(almanya) çalıştırmak istiyoruz.

almanya'da da kendi firmamız var, 68 kişi çalışıyor ama metal üzerine bir firma. bu firmayı da kullanıp, iş alıp türkiye'deki firmamızdan çalışan talep ederek buraya bu ustaları getirmek istiyoruz. çünkü burada bulunmuyor ve buralarda her yer inşaat şuan faizler çok düştüğü için.

bunu yapabilir miyiz? yapabilirsek nasıl bir yol izlemeliyiz. bu ustaları buradaki firmada sigortalı yapıp maaşlarını ödeyeceğiz. almanya'da tüm barınma, yeme-içme gibi masrafları bize ait olacak.

sözleşmeli gelecekleri için de işi bırakıp almanya'ya kaçma imkanları da olmayacak(diye tahmin ediyoruz).

 
Almanya’da işçi bulamazsanız tabii ki getirtebilirsiniz. İyi bir avukatla çözün işinizi vardır ufak tefek çakallıkları bu işin.


  • Boris  (01.11.18 20:59:30) 
Iscilerde bir farki var mi bilmiyorum ama bizim meslekte once o adami almanya'da sonra ab'de bulamadigini ispatlaman gerekiyor. Bu yuzden fakir dogu avrupa ulkeleri biz turklere tercih ediliyor.

Yoksa donerci dayisi olan herkes gider komilik garsonluk yapardi.
  • acemi  (01.11.18 21:12:56) 
@acemi; olay dönercilik değil ama buradan şirket aracılıyla sözleşme ile gelecek iş süresi bitince geri dönecek. herşey legal ve normal. taşeron demek daha doğru sanırım.

@boris; her şeyi legal olarak yapacağımız için çakallık aramıyorum. oradaki ve buraki firmamız da büyük işler yapan firma sıkıntı çıkarmaması lazım.
  • c1b2k3  (01.11.18 21:34:44) 
Bu dediğin Danimarka ve İsveç'te var. Almanya'da nasıl olur bilmiyorum ama kısa süreli proje çalışanı gibi kısa süreli iş vizeleri olması lazım.


  • bos gezenin bos ustasi  (01.11.18 22:48:19) 
bunu böyle isler icin danismanlik veren firmalara sormaniz daha iyi olacaktir. isin bir sürü resmi ve vergisel boyutu var.


  • kuehles blondes  (01.11.18 23:02:52) 
göçmen avukatı buluyorsunuz o deddinize deva oluyor


  • oscar  (02.11.18 06:01:57) 
network&guvenlikci lazımsa ben de gelirim demeye geldim :')


  • mirty  (02.11.18 08:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.