[]

restoranlardaki servis ucreti sacmaligi

sadece bizde mi var bu aptallik?

misafirleri goturdum bi restorana, yemekler servis hersey rezaletti. ustune bir de servis ucreti adi altinda 80 lira bahsis biraktik zorla.

oyle uyuzuma gitti ki. bu yasal mi?

 
yurtdışında da var. %7'de gördüm, %21'de


  • slava  (01.11.18 15:27:08) 
Ben yurtdusinda daha cok karsilastim tam tersine. Tr o konuda iyi.


  • stavro  (01.11.18 15:39:38) 
Asıl bizde var mı bu? Ilk defa duyuyorum.


  • farabi  (01.11.18 15:54:54) 
Yasal kısmını bilmiyorum uyduruyorlardır bir şekilde de itiraz ettiğinizde nezih bir yerse memnun olmadan tamam bu seferlik almayalım diyebilirler, öteki türlü zaten kavga edersiniz.

Biz geçen aylarda departman yemeğine gittik, hem kuver hem servis ücreti aldılar. Hesabı ödeyecek olan Litvanyalı müdüre on saat açıklamaya çalıştık. Hesabın %10'unu servis ücreti olarak, 100 lira civarı da kuver bıraktık çıktık. Aynı şekilde servis berbattı, yemekler eh işteydi. Bir daha ne eşimi dostumu götürürüm ne de özel yemekler için tavsiye ederim.
  • chicha  (01.11.18 16:07:40) 
geçen bize de yaptılar 10 lira servis ücreti aldılar. lüks yerler yapıyor genellikle. sonra zubizu'dan %20 indirim yaptılar orası ayrı konu.


  • execlusive  (01.11.18 17:28:56) 
Şimdi iki tane işletme düşünün.

Birinin sahibi garsonu işe alırken demiş ki 'ben sana asgari ücret (ya da 2 bin, 3 bin, herneyse) veririm'. Sana satacağı menemenin fiyatını hesaplarken de demiş ki 'garsonun ücret maliyetini de katayım.' 7,70 diyeyim. Faturada menemen :7,70 yazıyor.

İkinci işletme sahibi demiş ki garsona 'Her faturaya %10 servis ücreti yazarım. Ay sonu ne çıkarsa senin ücretin o, ötesine karışmam.' Oturmuş menemenin fiyatını hesaplamış. 7 lira demiş. Faturada menemen 7 lira, servis ücreti 70 kuruş görünüyor.
İkisi arasında müşteri açısından ne fark var? Toplamda verdiğin paraya bak. Faturada ne yazdığına takılma. Fazla ödediğini düşünüyorsan da bir daha gitme. Serbest ekonomi bunu gerektiriyor.

Elektrik faturasında da bir goygoy vardır ya kayıp kaçak bedeli diye. Hükümet dese ki kayıp kaçak bedelini kaldırdım ama bir o kadar zam yaptım elektriğe. O zaman millet ne bulacak konuşacak çok merak ediyorum.
  • oguz altun  (01.11.18 17:34:08 ~ 17:36:56) 
Yurtdışında daha çok var, bizde yine sadece daha üst sınıf yerlerde uyguluyorlar. İtalya'da kahveyi dışarıda masada içmek ile içerideki bar taburesi üzerinde içmenin bile ücreti farklı.


  • neyehbe  (01.11.18 20:16:14) 
Bence menüde ya da kasa üzerinde bu belirtilmeli. Aksi halde her türlü marazda haklısınız. Onu da yazamazlar çünkü girip bunu gören aynen çıkıp masada bırakacağını bildiği 50-100 liraya kuversiz yerden fazla yer içer.


  • baal  (01.11.18 22:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.