[]

yurtdışındayken gideceğiniz mekanları nasıl tespit ediyorsunuz?

foursquare en popüler mekanları gösteriyor, niyetiniz oranın kültürünü daha yakından tanımak, gündelik hayatı hakkında bilgi sahibi olmaksa pek işe yaramıyor. bu amaçlarla yaptığınız ziyaretlerde kullandığınız bir keşif yöntemi, web sitesi vs var mı?




 
Gündelik hayat için şehrin meydanına gidiyorum, yürüyüş yapıyorum, sokakların arasında kayboluyorum genelde. Şirin görünen bir cafe'de oturuyorum vs. vs.

Turistik yerler olarak değil ama genel görülecek yerler için gittiğim şehrin haritasını ve rehberini mutlaka turizm ofisinden ediniyorum. Genelde ücretsiz oluyor.
  • monogram  (01.11.18 15:06:26) 
#mono ya aynen katiliyorum...
Yurumek ve yerli Halkin gittigi ufak kafeler pastenelere gitmek keyiflim.

Bilgi almak icin tripadvisor.com sitesini tavsiye ederim ama yorumlari 100% guvenli olmayabilir her zaman. Kitap/web icin de lonelyplanet.com veya rough guide serisi var. Yerel bilgiler de yeralir genelde.

Ben bir de kucuk bir phrasebook (veya interneten yazdigim 3-5 cumleyi kullanmaya calisiyorum onlarin dilinde yaklasmak icin. Istisnatiz her ulkede insanlar size daha yardimseve yaklasiyor. Hatta almanyada denemistim. Ingilizce sordugum soruya cevap alamazken, kirik dokuk almanca sormaya calistigimda adamlar bana ingilizce cevap vermeye bile basliyordu.
  • parcxerox  (01.11.18 15:19:00) 
Otostop çekmek bu iş için biçilmiş kaftan. Öyle yerlere götürüyor ki..
Birisini tanıyorsun o bi yere götürüyor, birisiyle tanıştırıyor, evine çağırıyor. Çok güzel bir şey ama tabi ki her zaman mümkün değil

  • Nature Works  (01.11.18 15:34:37) 
Oranin insanlariyla tanismaya calisacan. Kendin gibi turistlerle takilinca pek bir sey cikmiyor.


  • stavro  (01.11.18 15:38:32) 
Çok gezen kişilerin bloglarına bakıyorum gitmeden.


  • SiyamkedisiZorro  (01.11.18 16:36:32) 
lonely planet, trip advisor, google maps ve reddit
ayrica maddi durumun mumkunse airbnb experices'da muthis seyler oluyor. daha once japonya'da 3 gun samurai egitimi almistim oradan, normalde karsina cikacak bisey degil

  • try again fail again fail better  (01.11.18 16:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.