[]

tek kalmalı mı kalmamalı mı

selam görmüs gecirmis insanlar
ögrenci ve disi olan birinin tek basına eve cıkmasında ve cogu zaman da erkek arkadasının misafir olmasında ne gibi zorluklar olabilir? erkek arkadasla yasanmasında sorun yoktur, 1 sene beraber yasanmıslıgı vardır. asıl sorun ev arkadası diye birinin olmaması bu defa. cok mu zor olur ki ya? finansal ve duygusal acıdan ? lutfen fikrinizi belirtin



 
tek kalmalı ya da kız arkadaş bulmalı. yoksa ayrılmanız içten bile değil. her gün gelip misafir olarak kalması bir yana eve 2.olarak çıkması ilişkinizi yıpratacak belki de bitirecektir.


  • iamthewalrusulan  (15.03.10 13:31:40) 
finansal olarak bir cozum arasaniz cok iyi olur. mesela her ne kadar erkek arkadas baska bir yerde kaliyor olsa bile, sizin eve de masraf yapabilir, bununla baglantili olarak kendi evine daha az masraf yapar vs vs.

duygusal olarak ise tamamen size bagli bir sey. ayni seyi yapip bir dolu ayrilan, bir dolu evlenen biliyorum
  • co2s2  (15.03.10 13:32:52) 
sorunun cevabı aslında sizde gizli. tamamen kişiliğiniz ile orantılı duygusal boyut. arkadaşlarınız olmadan kendinizi bir başınıza hissediyorsanız, hayatınızın önemli bir bölümünü sosyal çevrenizle şekillendiriyorsanız yalnız yaşamak zor olabilir. ama çözüm yok değil: house party ler bunun için var. haftanın belli günleri evinizde konsept partiler düzenleyip bu engeli aşabilirsiniz diye düşünüyorum.

finansal açıdan ise yaşadığınız şehire, muhite göre sıkıntılar yaşayabilirsiniz. örneğin istanbul'da bir öğrencinin tek başına ev tutması için babasının kayseri'de pastırma tüccarı olması gerekli :) şaka bir yana batıdan doğuya gidildikçe öğrenci evinin yaşanabilitesi artar, dört duvarlar olur birer saray yavrusu.

erkek arkadaş meselesi zamanla sorun teşkil edebilir. tek başına yaşamak isteyişinizin sebebi yalnız kalmak, kafa dinlemek ise ziyaret sıklığını "zırt pırt" düzeyine çeken bir erkek arkadaş çekilemeyebilir.
  • yasin b  (15.03.10 13:35:26) 
1 sene beraber yasanmissa, yine beraber yasansin. erkek arkadasla birlikte para 2 ye bolunsun, dolayisiyla yine finansal acidan sorun az olsun?

ha siz finansal derken, baska bir seyi mi kastediyorsunuz?
misal su da var, erkek arkadasiniz ev arkadasiniz olmadigindan daha rahat ve daha cok gelebilecek ve belki de boylelikle siz disarda bulusup yapacaginiz harcamalarin daha azini evde yapmis olacaksiniz.

iliski bazinda degerlendirirsek, gercekten de bunu biz bilemeyiz. sizin karakterlerinizden tutun hayat sartlariniza, gecmisinize, planlariniza , vs. gore degisir bence. bunu taraflari bildiginiz ve 1 senelik deneyiminiz oldugu icin, yine en iyi siz bilebilirsiniz gibi geliyor.
  • la traviata  (15.03.10 13:35:55) 
Türk tipi komşuluk ilişkilerinin geçerli olduğu bir ortamda oturacaksanız erkek arkadaşınızın eve gelmesi,

Ev arkadaşınız varsa: %80
Ev arkadaşınız yoksa: %99

sorun oluşturur komşular açısından.

Finansal açıdan ne oalcağı malum zaten, faturaların, kiranın, aidatın hepsini siz ödeyeceksiniz, yemek yapmaya üşenirseniz başkası yapmayacağından dışardan getirteceksiniz ve bulaşıkları hep kendiniz yıkayacaksınız.
  • sourlemonade  (15.03.10 13:41:52) 
Finansal kısmı bütçenize bağlı tabii, tek kiracı olacağınız için, kiranız önceki duruma göre ikiye katlanmış olacak, çoğu zaman iki kişi takılacağınız içinse diğer masraflarınız azalmayacak. Duygusal kısmı da ikinize bağlı, birbirinizi boğmadan, rahatsız etmeden takılabiliyorsanız sorun olmaz. Ama bunu (üçüncü kişi olmadan yaşamayı) daha önce denemediğinizden tam olarak nasıl yaşanacağını kestirmek (en azından duyurucular için) çok zor.

Bütçeniz zorlanacaksa ev arkadaşı edinmeye veya çok uygun kira denk getirmeye çalışmalısınız.
  • uyuklayankedi  (15.03.10 13:44:54 ~ 13:47:12) 
lanet Türk tipi komsuluk ilişkileri. buna ev sahibi - kiracı ilişkileri de dahil. eve cıkmakta asıl sebep aslında sevdicekle daha cok beraber vakit gecirebilmek ama işte ev sahibi sen benim evime erkek getiriyormussun derse durum cok cirkinleşir. hepinize tesekkurler.


  • bennerdenbileyim  (15.03.10 13:51:33) 
yalnız kalmak her açıdan zor. komşuluk ilişkileri açısından değil tabi, maddi ve psikolojik olarak. bu arada maddi zorluk ikinci sırada. (bkz. çok yalnızım be sözlük)


  • reso aga  (18.03.10 20:55:18) 
o erkek gün gelir sizden sıkıladabilir. fazla icli dislı olmak dogru degil.


  • angrboda  (24.03.10 09:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.