[]

uçağın iptal olması durumunda haklarımız

annem şu an havalimanında, 08:45'te İstanbul Sabiha gökçen'den anadolujet ile denizli'ye uçacaktı. şu an uçuş iptal, isterseniz 16:00'da thy ile gönderelim ya da biletinizi iptal edip yenisini alın diyorlarmış. thy atatürk'ten kalkıyor, iptal edip yeni bilet almak da aynı fiyatla tabii ki mümkün değil. haklarımız nelerdir bu durumda?




 
Ben 100 euro karşılığı tl tazminat almıştım böyle bir hakkınız var.


  • goodman  (01.11.18 08:08:51) 
Tazminat + bilet ücreti iadesi mi yoksa sadece tazminat mı? Tazminat talebini nasıl yapmalıyız?


  • gmzo  (01.11.18 08:13:20) 
şöyle bir örnek vereyim, geçenlerde arkadaşım madrid'e gidecekken overbooking nedeniyle check in yapamıyor ve onu (sanırım paris'ti) aktarmalı yolluyorlar gideceği yere. 1 haftalık konaklama masrafımı karşıladılar gibi bir şey demişti.

bence anadolu jet'in sitesine vardır araştırmak lazım.
  • piremses  (01.11.18 08:25:39) 
anadolujet müşteri hizmetlerinden bilgi vermediler tazminat ile ilgili. İzmir'e götürüp, oradan servisle Denizli'ye ulaştıralım demişler. bu öneriyi kabul ederse tazminat hakkımız sürüyor mu onu araştıracağım şimdi..


  • gmzo  (01.11.18 08:30:04) 
  • mr.goodcat  (01.11.18 08:43:12) 
Anadolu jet'te aynısı başına geldi. Tazminat hakkında asla bilgi vermiyorlar. Benim tazminatımı da ödemediler. Yazdım, ettim ama alamadım.


  • evrim halkasi  (01.11.18 09:07:22) 
hocam akşam Thy'yi verirler bir de arada bir yere götürüp orada bir yemek falan ayarlarlar işte. tazminat işi biraz muğlak.


  • giovanne  (01.11.18 09:28:49) 
sonradan izmir uçuşu da doldu demişler, tüm yolcuları sığdıramamışlar yani. 16:20'de thy ile atatürk'ten göndermeyi önermişler, kabul etmedi ve bileti iptal ederek ücret iadesi aldık. mevzuata göre de tazminata hakkımız var, seve seve vermek zorundalar.. aynı uçuşta kardeşimin arkadaşı da varmış, annesi ve babası avukat, dava açmaya karar vermişler, gerekirse onlara katılırız.


  • gmzo  (01.11.18 09:31:25) 
sizin uçuş sis nedeniyle iptal oldu sanırım? öyle ise size yeni bir bilet ya da bilet iadesi verirler. yeni bilette saat farklı var ise yemek verirler vs. uçuş hava koşulları sebebiyle iptal olduysa başka bi hakkınız yok. 100€'yu overbooking durumlarında veriyolar.


  • spirit crusher  (01.11.18 09:34:44) 
davalık bir durum yok ki, sivil havacılık bu konularda sizin tarafınızda zaten.
8:45'deki uçuşun iptal edildiğini size 1 hafta önceden bildirmedilerse ve normalde varış saatinizden 2 saat sonrası olacak şekilde yeni bir uçuş önermedilerse mecburen ödeyecekler. vermediler çamura yattılar diye bir şey yok. Anadolu jet'in müşteri hizmetlerine bilgilerinizi yazıp uçuşun iptalinin tarafınıza uçuştan x saat önce bildirildiğini resmi gazetede yayımlanan HAVAYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK (SHY-YOLCU)'in 6 ve 8.maddelerinde de belirtildiği gibi her yolcu için 100 Euro karşılığı türk lirası bedelin tarafınıza ödenmesi gerektiğini belirten bir mail gönderin. Eğer tarafınıza 10 gün içerisinde bir dönüş olmazsa sivil havacılık genel müdürlüğüne'de konuyla ilgili şikayette bulunacağınızı mutlaka belirtin. 10 gün içinde dönmezlerse de yh.shgm.gov.tr bu adresten giriş yapın seve seve dönecekler o zaman.

  • goodman  (01.11.18 09:35:18 ~ 09:36:39) 
THY'de overbooking sebebiyle bir kere yurtiçi bir uçağa binemedim, anında o gün 100 euro nakit ateşlediler.


  • roket adam  (01.11.18 09:54:47) 
Goodman +1

Ben de avukatım ama dava açılacak bir şey yok. İptal olan kopenhag uçuşumuzda hem başka uçakla gidip hem de gidiş için 400 dönüş için 400 euro tazminat almıştım.
  • mabesa  (01.11.18 10:09:00) 
mesafeye gore tazminat alırsınız ücretsiz ucusun saglanmasına ek oalrak. benim yurtdısı ucusum bu sekilde iptal oldu bir gun sonra ucurdular. 250 euro tazminat almıstım. shgm web sitesinden şikayette bulunursanız tazminat kararı cıkacaktır. fakat once havayolundan talep edip ret almıs olmanız gerekiyor. dava vs yok.
not: hava şartlarından iptal durumunda net bilgim yok. benim durumumda sabihada gece 24ten sonra pist kapalıydı ve pgs 23 uçuşunu yetiştirememişti.

  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (01.11.18 10:16:29 ~ 10:19:05) 
Uçağın kalkmama sebebi önemli. Bazen ekonomik sebeplerle uçağı kaldırmıyorlar. Sis varken kalkan başka uçaklar varken sadece o seferin yapılamamış olması hava muhalefeti savını çürütür. goodman+1


  • SiyamkedisiZorro  (01.11.18 10:22:56) 
uçuş sis nedeniyle iptal olmamış. ilk aşamada yolculara iptal nedeniyle ilgili hiçbir bilgi verilmemiş, sonrasında tepkiler sonucunda yetkililer telefon görüşmesi gerçekleştirip uçuşun arıza nedeniyle iptal olduğunu söylemişler. kardeşimin arkadaşı arızanın ne arızası olduğunu sorması üzerine "ne olduğunu söylesem sanki anlayacaksın" diyerek terslemişler. tüm süreçte yolculara aşağılayıcı ve küçümser şekilde yaklaşmışlar. sanırım arkadaşın dava açmaya karar verme sebebi bu.

ben şikayetimizle ilgili bir form oluşturdum, yardımınız ve yönlendirmeleriniz için teşekkürler..
  • gmzo  (01.11.18 11:35:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.