[]

Beyaz eşya için boya gibi bişi var mı?

Merhabalar

Buzdolabınımın üstü biraz sararmış. Çamaşır makinesinin de köşeler biraz soyulmuş gibi.

Acaba boya gibi bişi var mıdır beyaz eşya için?

 
Benim bildiğim elektrostatik toz boya üstündeki. Elle boyanabilir mi bilmem.


  • Delay Fuze  (31.10.18 22:17:47) 
Olmaz yani yapışan rastgele bir boya bulup kendin rötuş yapsan da çok çirkin olur. Ayrıca rengi parlaklığı ilk boyadığında tutsa bile zamanla sararması orijinal boyadan farklı olur, gittikçe daha da çirkinleşir.
Çamaşır makinesinin köşelerindeki soyulmalar ufaksa ve pek görünür yerde değilse idare edebilir belki. Buzdolabına hiç girişme.
Bir de nasıl boyamayı düşünüyorsun? Buzdolabının üstünün geniş bir alan olduğunu düşünüyorum, fırçayla ruloyla vs boyarsan yüzey de çok çirkin olur.
Ben olsam, sökülebilen bir parçaysa söküp komple zımparalayıp aynı renk ve parlaklıkta oto tamir boyasıyla boyardım, sprey tabancasıyla.
  • pati  (31.10.18 22:43:16 ~ 23:13:19) 
İnstagram'da zevk için takip ettiğim bir sayfa var: www.instagram.com

Kendilerini tanımıyorum, ürünlerini de kullanmadım ama fotoğraflara bakılırsa insanlar her şeyi boyuyormuş cidden.
  • inawen  (31.10.18 22:53:07) 
Dostum her sey icin boya var piyasada. aklina hayaline gelmeyecek isler icin ozel boyalar var. Neyi boyamak istiyorsan onun icin boya var merak etme.


  • stavro  (31.10.18 23:00:08) 
Ben yagli boyayla boyadim guzel oldu ama sonra sarardi. Simdi olsa araba boyasiyla boyarim cok dayanikli oluyor, kendinden vernikli olanlari bile var.


  • acemi  (31.10.18 23:08:18) 
boya degil ama buzdolabi falan ustune yapisturilabilen duvar kagidi veya stenccil gibi seyler, hatta bir kere turk bir hatun yaparken de gormustum youtube da yani bulunabilir birsey ama tam ismini bilmiyorum.

www.google.com.tr

surada puantiyeli olanda gozukuyor nasil yapistigi...
  • mavicorap  (31.10.18 23:57:04 ~ 23:59:29) 
Sadece sararmış ise ince bi boya pastasıyla sararan renk açılabilir.

Diğer türlü düzgün bir zımpara ve boya tabancası ile düzgün bir işçilikle sıfır gibi bile olur.

Ama bütün kulpları, fitilleri, boyanmaması gereken ne varsa sökülmeli.

Öyle instagramda, youtubeda filan her şeyi her yeri boyayan insanlara bakmayın. Bu işçilikler fotoğrafta güzel gözükse de insan gözü ile çirkin duracağına kalıbımı basarım.

Cila ustalığı bir zanaattır arkadaşlar.

Bir oto boyacı mobilya boyayamam/anlamam derken, bir mobilya cilacısı metal boyamazken, efendim ne bileyim bir elektrositatik toz boya ustası plastik boyamazken millet instagramda youtubeda herşeyi boyuyor maşallah.
  • John Bloor  (01.11.18 08:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.