[]

oslo hiçlikler diyarı mı?

merhaba nordikler

bu, allah'ın soğukla ıslah ettiği oslo'da neler yapılır? 2 gündür buradayım ve aman aman bir şeyler olmadığının kanısına vardım.

müze, park ıvır zıvır haricinde gençlik nerelere gider buralarda? insanlar birden yok olabiliyor bu şehirde.

önerileriniz var mıdır?

 
Oslo oslo oturuyorlar yerinde iste.


  • stavro  (31.10.18 20:45:55) 
Disarida eglence yeme icme ve hersey cok pahali oldugu icin insanlar evde takiliyor. Haftasonu haric boyle. Cuma cumartesi aksami daha farklidir ama.


  • parcxerox  (31.10.18 20:53:52) 
@parcxerox cumartesi dönüş zaten. sadece cuma gecesi var o halde. çok sönük bir yer oslo, tam bir hayal kırıklığı oldu benim için.


  • skid row  (31.10.18 21:03:12) 
öyle aman aman bişey yok. tepede maridal gölü var (maridalsvannet). doğa yürüyüşlerini seviyorsan dünyada eşsiz bi yer. bar, pub gibi bir yerler arıyorsan gronland çevresinde güzel (idare eder) alternatifler mevcut


  • ex animo  (31.10.18 21:11:36) 
Bütün İskandinavya böyle zaten ama anlatamadım bizim insanımıza bir türlü. Çok menem yerler sanıyorlar Oslo'yu, Stockholm'ü, Helsinki'yi falan. 3-5 müze gezdin bitti bu memleketler. Yemek yemeğe kalksan kendi mutfağı götüm gibi afedersin bir de en aşağı 80 euro'dan çıkarsın iki kişi.

Özel bir amaç için gidiyorsundur tamam da ben şu an Göteborg'da sıkıntıdan geberiyorum mesela. Bizdeki gibi hadi çıkalım iki tek atalım diyemiyorsun bir bira 10 euro en az, zaten 1 bira içsen bile ehliyet gider süremezsin araç, e soğuk, taksi 40 euro'dan açıyor taksimetreyi. Gece kulüpleri var bir tek, o da fucbuddy bulma yeri tamamen. Girip birer bira içip eve gidip evde parti yapıyor gençler genelde. Zaten evli barklı adama gelmez öyle gece hayatı şeysi de.

Bizdeki gibi erkek erkeğe çıkıp meyhanede mezeli, rakılı, müzikli eğlence yok. Olsa da 1000 euro falan tutar kafadan.

Gelmeyin gardaşım bombok yerler buralar. Gidin kuzeyde Aurora izleyin, fiyort falan bakın gelin. Oslo ne mnk:)
  • bos gezenin bos ustasi  (31.10.18 21:28:25) 
Hamburger seviyorsan Illegal Burger tavsiye ederim. Yanında Brooklyn birası da iyi gider.

(git: www.tripadvisor.com.tr
  • xaml  (31.10.18 22:03:45) 
Trene atla izleye izleye Bergen’e git.


  • japon askeri  (31.10.18 22:56:48) 
Göteborg’la Oslo’yu, Stockholm’ü bir tutmak da bambaşkaymış. Bir de fjord gez demiş adam..


  • ex animo  (01.11.18 01:59:51) 
Oslo’ya sürekli giden biri olarak malesef kışın yapacak pek birşey yok. Cuma ve Cumartesi akşamları nispeten kalabalık olur mekanlar. Yazın ise tam tersi gayet güzel oluyor uzun günlerden dolayı :)

Aker brygge, Tjuvholmen ve Carl Johan’s biraz insan olan yerlerdir.
Kışın tek aktivitem Friday’s veya Andy’s Pubta maç seyredip burger yemekti.
  • Northern Mariner  (01.11.18 02:39:12) 
oslo’da uzun sayılabilecek süre kaldım, 2 günden fazla yapacak bir şey yok gerçekten. haftasonları isveç’e kaçıyordum.
tgi fridays güzel orada yemek yenebilir. klasik müzeler var, munch filan oralar gezilebilir. onun dışında akdenizliler için sıkıcı bir yer.
geceleri gar civarı zenciler filan takılabilir, para isteyebilir, dikkatli olun bu arada. onun dışında tehlike heyecan da yok :)
  • cedex  (01.11.18 07:18:48) 
zaten dün gece halloween idi ve tüm şehri yürüyerek tavaf ettim, uygun bir yer bulamadım. cuma gününe bakalım o zaman. fazlasıyla sıkıldım burada.

onun dışında da gar civarında ne lazım diye garip tonlamalarla konuşan zencileri, sana ne lazım diyerek bertaraf ediyorum
  • skid row  (01.11.18 10:23:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.