[]

dikkat eksikliği - adhd

Selamlar,

Durum şu ki, hunharca konsantrasyon sıkıntısı çekiyorum. öğrenci falan değilim sınav döneminde hiç değilim. zaten o zaman da aynı durumdaydım ama adhd'yi hiç düşünmemiştim. sürekli dikkatim dağınık, her şeyi erteliyorum, gündüz gözüyle hayal aleminde dolanıyorum. kafamda bir anda 458565 farklı düşünce dolanıyor ve bu düşünce kalabalığından sabahları alarmdan önce baş ağrısıyla uyanıyorum artık.

sorum şu ki, devlet hastanesi psikiyatrı gittiğim zaman şikayetlerimi dinler mi yoksa antidepresan verip gönderir mi? çünkü geçmişte gittiğim doktorlar (genelde nöroloji) hep böyle yaptı.

bu konuda bilgili olan kimi önerirsiniz? ilaç verme/düzenli terapi falan sonuç veriyor mu?

teşekkürler şimdiden.

 
Antidepresan verip göndermez, şikayetlerini dinler. Umarım iyi bir doktora denk gelirsiniz ama amtidepresan yazsa bile iilllaaç verip gönderdi demeyin. Kullanın. Bir çok mekanizma üzerinden etki eden farklı antidepresansan ve ilaçlar var. Beyindeki veya vücuttaki bir mekanizmanın doğru çalışmadığını düşünürse ona yönelik ilaç verir, uyarıcı etki yapan antidepresanlar da var veya direkt adhd tanısı koyar, ritalin concerta vb verir. Siz sorabilirsiniz ne düşündünüz neden bu ilacı uygun gördünüz diye,bunları bilirsem tedaviye daha uyumlu olabilirim diyebilirsiniz.


  • curukturpkokusu  (31.10.18 21:58:54) 
İmla hataları için kusura bakmayın üşürken yazdım, titremekten saçma sapan yazmışım.


  • curukturpkokusu  (31.10.18 21:59:38) 
gidebiliyorsanız üniversite hastanesine gidin, onlar bu konuda daha yardımcı oluyorlar.benim teshisim aynı hastanedeki doktor tarafından konulmuş olmasına rağmen 25 yaşından büyük olduğum için ilaç yazmamakta direten 2 tane doktor vardı.öyle tiplere denk gelirseniz antideprasan ile dönersiniz evinize.


  • valkin rockefeller  (31.10.18 22:22:52) 
Moxo test diye bir test var. Onu yapan bi psikiyatr ya da norolog bul. Dikkat problemi bir dolu farkli şeyden kaynaklanabilir. Adhd olup olmadigini ortaya cikarmak lazim. Eger oyleyse antidepresan degil adhdye yonelik ilac yazilir.


  • red g  (01.11.18 08:32:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.