[]

ABD'den online Iphone almak

Orada bulunan bir arakadaşımın teslim alması koşuluyla apple.com sitesinden online ödeme ile iphone 8 alma niyetim var.
Yalnız; Türkiye'de garantisi olduğu söylenen (emin olamadım bu konuda gerçi) A1905 modelini hiçbir aşamada seçemiyorum.
Ödemeyi her durumda yapıp, mağazadan teslim alırken o model nolu cihazı istemek riskli midir? "Hayır sizin cihazınız bu" diye başka model nolu bir cihazı verirler mi?
Bunun yanında, "elimizde o model bulunmuyor" deme ihtimalleri de mevcut.
Online almayıp, bir şekilde arkadaşımın kendi istediği modeli seçerek almasını mı sağlamam gerekiyor?
Var mı bir önerisi olan?
Teşekkürler şimdiden.

 
Arkadaşının gidip alması lazım, yoksa şansına ne çıkarsa onu kabul edersin :/


  • lcha  (31.10.18 16:52:27) 
ellerinde o kod olmayabilir ama çok az ihtimal.


  • oscar  (31.10.18 20:55:56) 
Apple Türkiye ile görüştüm. Belirli modellere 1 yıl garanti verilmesi konusu doğruymuş. Belirli modeller olması kullanılan parçalarla alakalı dedi. Iphone 8 ve 8+ için A1905 ve A1897 garanti kapsamında. Yalnız Zorlu ve Akasya Apple storelar kabul etmiyor cihazları. Lydia, Pupa, KVK, Başarı gibi anlaşmalı Apple destek servislerine götürülüyor. Bu bilgi de burada dursun ihtiyacı olan kullansın :)
Ben de arkadaşı önden apple store'a gönderip sormasını rica ettim. Online ödeme yapıldığında A1905 garantisi veriyorlarsa o şekilde alacağım.

  • stanley weber  (01.11.18 10:02:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.