[]

kredi için hesap taşıma

ailem emekli maaşıyla kredi çekecek. bunu şart koşmuşlar. bu zorunlu bir şey mi?




 
Emekliler emekli maaşlarına dayanarak maaşlarının belli bir katı oranında kredi çekebilirler, tabiki maaşlarını aldıkları bankadan.

Maaşı taşıyacaklarına maaş aldıkları bankadan kredi teklifi itesinler.

Hem yakın zamanda maaşı başka bankaya taşıyıp 300 TL civarındaki paradan aldılarsa maaşı taşıyamazlar belli bir süre.
  • John Bloor  (31.10.18 13:05:09) 
bu maaşı taşıma işlemi olmadan kredi imkansız mı?


  • black mamba  (31.10.18 13:06:59) 
Hicbir sey imkansiz degil ama kredi cekerken ne kadar iteleyebiliyorlarsa itelerler. Saglik sigortasi, bes, hayat sigortasi, kredi karti, fatura talimatlari, hesap tasitma, esya sigortasi, dask, hirsizlik sigortasi, kasko... sonu yok bunun.


  • brkylmz  (31.10.18 13:26:31) 
bir şey sigortası da varmış zaten. o da mı zorunlu değil?


  • black mamba  (31.10.18 13:31:30) 
farkli subelerden teklif alin hocam.

"bunu almazsaniz krediyi cikaramam" diye kestirip atiyorlar, bise de diyemiyorsun. en guzeli 2-3 banka 2-3 sube gezip hepsinin maliyetini not alip en uygun gelenden cekmek.

(tutar cok yuksek degilse ugrasmaya degmez ama, 3 asagi 5 yukari ayni masrafi odersiniz.)
  • brkylmz  (31.10.18 14:12:15) 
çok yüksek değil. 10 bin lira. 3 ay erteleme ödeme tarzı şeyler değişir mi şubeye göre? ben farklı şehirdeyim gidemiyorum maalesef.


  • black mamba  (31.10.18 14:15:11) 
3 ay erteleme gibi kampanyalar bankanin ulusal kampanyalaridir. tum subeler uygular cok yuksek ihtimalle.


  • brkylmz  (31.10.18 14:30:37) 
görevli 3 ay ertelemeyi önermemiş galiba. faiz daha yüksek olur mu ne demiş. gidince tekrar arıcaklar beni de merak ettim. faizin falan değişmemesi lazım değil mi?


  • black mamba  (31.10.18 14:35:13) 
Hocam emekli adama kredi vermeleri için bankanın bir dayanağı olmalı, o da emekli maaşı işte.

Maaşdan otomatik çekicek kredi ödemesini işte.
  • John Bloor  (31.10.18 15:40:45) 
3 ay erteleme olursa faiz degisir. daha fazla odersin.


  • brkylmz  (31.10.18 18:34:10) 
ertelemesiz yapmışlar. ben başka şehirdeyim. sonra aradım 100 lira fark olur demiş. biraz bozuldum açıkcası. 100 lira için mi bu? 3 ay ertelemek daha iyiydi. onun dışında faiz oranı değişiyor mu?


  • black mamba  (31.10.18 18:36:47) 
ne kadar degisecegini bankadan ogrenebilirsiniz. hepsinde farklidir.

ama 1 ay ode 1 ay odeme, 3 ay sonra ode vs. gibi kampanyalarda normal kredi faizine gore daha fazla faiz isletirler.

dedigim gibi kalem kagit alip hepsini bir koseye yazip oyle karar vermek lazim. 3 ay ertelersek aylik odememiz ne olur, normal kredide ne olur, toplam masraflar nedir gibi.

bunu da alternatif baska bi bankayla daha gorusup ordan da teklif alip karsilastirarak yapmak en guzeli. ayak ustu cevap alinabilecek, ezberden yanitlanacak seyler degil bunlar.

tekliflerin toplanip degerlendirilmesi lazim.

ez cumle; 10bin lira cekecekleri icin ve emekli olduklari icin yorulduklarina degmez. aylik taksitler odeme gucleri dahilindeyse herhangi bi yerden ceksinler. (siz orda olsaydiniz kostururdunuz ama degilsiniz)
  • brkylmz  (31.10.18 22:47:38) 
aradım pek faiz yokmuş. 10 bin lira zaten. 100 lira faizi varmış. bir de 3 ay sonra ödenecek ilk aylık taksit 2 aylık taksit kadar. bizimkilere özellikle tembihledim 3 ay sonra olsun diye ama öyle yönlendirmemişler. ona bozuldum baya. özellikle aramıştım çünkü. 3 ay sonra ödemek iyi olurdu. arada bir fark da yokmuş zaten. bankanın daha mı işine gelir bu? neden öyle yönlendirmiş olabilirler. sırf bunun için özellikle aramıştım çünkü.


  • black mamba  (31.10.18 23:33:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.