[]

Diş Doktoru / Diş Hekimi

Tamamen merakımı giderme amaçlı soruyorum. Diş doktorları neden doktor değil de hekim kelimesini kullanıyor? Hekim kelimesi doktor kelimesi ile aynı anlamda değil mi? Ben hiçbir yerde Üroloji Hekimi görmedim ama dişçiler hep hekim diyor kendisine. Neden?




 
Aslında hekim daha doğru, diğerlerine de hekim desek ya. Veteriner hekim var, uzman hekim var, baş hekim var. Doktorlar da hekim diyor kendilerine.
Doktor: doktora eğitimi tamamlamış kişi (öf, aklıma Ross geldi. www.youtube.com )
Hekim: tıp doktoru
Böylesi daha net bence :)
  • kobuzchu kiz  (31.10.18 12:04:31 ~ 12:05:14) 
Onların derdi dişçi denmesi. Diş doktoru ya da diş hekimi olarak bir fark yok diş hekimi daha çok kullanıldığı için kulağımız daha aşina sadece.


  • pastörizesüt  (31.10.18 12:04:36) 
Disci deyince kiziyorlar, ben islemi bitirdikten sonra disci diyorum bisey yapamiyor. Ondan once dis tabibi bile dedigim oluyor.

Elinde kesici alet varken dememek lazim.
  • acemi  (31.10.18 12:36:03) 
Dertleri "dişçi" denmemesi +1
Daha detaylı anlatımı kobuzchu kız yapmış zaten.

  • SiyamkedisiZorro  (31.10.18 12:48:13) 
eskiden dis hekimligi tip fakultesine bagliydi. sonra ayirdilar, dis hekimligi fakultesi ayri bir fakulte oldu.

dertleri disci denmesi. adamlar 5 sene okuyor essek gibi. sonra esnaf muamelesi goruyor. ona kiziyorlar.

*mommy duzeltmis, 5 sene okul.
  • jimicik  (31.10.18 13:05:26 ~ 09.11.18 11:24:53) 
Tıp Fakültesi mezunları hekimdir, kendilerine gayet hekim diyorlar. Hekimlik daha kapsamlı bir tabir. Çocuk hekimi, acil hekimi, kadın doğum hekimi diye duymuş olmanız lazım. Askeriyede adı tabip oluyor.


  • Lim5  (31.10.18 14:01:25) 
@lim5 benim babam da doktor, hatta 32 yıldır doktor ama ben kendimi bildim bileli hekimim dediğini duymadım, demek ki hala kullananlar var. Cevaplar için teşekkür ediyorum


  • cowboy  (31.10.18 15:22:38) 
@Mommysbusy Askeriyede adam kendine Hava Tabip Binbaşı der, doktor veya hekim demez. O yüzden öyle yazdım. Sivilde Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları dışında kullanıldığına, kendini tabip diye tanıtan birine rastlamadım.


  • Lim5  (09.11.18 00:59:19 ~ 01:00:12) 
evet, aslında tıp doktoru kişinin meslek olarak adı "tabip" nedense adı sivilde bir meslek birliğinde bir de el çek tabip'de kalmış. doktor deyince halkça doktoralı insan anlamadığımız için herhalde...hoş sağlık bakanlığı da yönetmelikte "tabip" ve "diş tabibi" diyor, doktorlar kendilerine tabip demiyor.
"hekim" hikmet ile aynı kökenden geliyor ve lokman hekim gibi, hikmet sahibi, daha derin bir meslek icrasını içeriyor. bu nedenle kendisi için "biz doktoruz, hekim değiliz" diyen hocalar biliyorum.

  • niye ama  (09.11.18 01:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.