[]

Bir insan neden fal baktirir?

asagidaki duyuruyu gorunce aklima geldi de.
soz meclisten disari, bir insan gerizekali degilse neden uzerine para verip fal baktirir?
ayni kategoriye buyu falan muhabbetleri icin haciya hocaya gitmek de girer ama onun kendi icinde dini boyutu da var, adam iman ettigi icin cinlere de inaniyo, eh cinlere inanan biri onlari kovacak birilerine de inaniyo, bence o da fal kadar sacma ama fal da daha buyuk angutluk var aanki,
yani uyanigin biri dukkan acmis, " efenim bana 100 kagit verecek hiyar ariyorum karsiliginda onun bildigi ve veya bilmedigi seyleri ona anlatacagim..."
yani neresinden tutacagiz simdi bunun?
bir de bunun icin tavsiye alan, tavsiye veren, kuyruga giren, belki il degistiren tipler var, gel de sasirma..

 
Eğlence. Umut. insanına göre değişir. parası olan insan için eğlence. alt tarafı 50-100 liraya biri geleceğini tahmin etmeye çalışıyor. tutmaz tutmaz ama ya tutarsa? maksat can sıkıntısı geçsin. parası olmayan içinse umut kaynağı. 100 lirayla bir akşam oturup güzel bir yemek yerine dışarı çıkıp geleceğini tahmin edeceğini iddia eden birine veriyorsun işte. o da sana geleceğin hakkında umut veriyor.


  • hitokiri kenshin  (30.10.18 21:13:28) 
ruhsal zafiyet içindeler. duygusal boşluktalar. moral verebilecek sözler duymak istiyorlar. hoşlandığı biri mi var, gider fal baktırır. kadın da "aay siz ruh eşisiniz" der, pembik pembik konuşur, hayal satar. bu gariban da mutlu olur. olay bu.


  • dont eat me  (30.10.18 21:15:09) 
ben şahsen eğlence için istiyorum fal baktırmayı. karşımdaki kişi "isminde A, Y, Ş harfleri geçen birine aşık olmuşusun" desin ve ben de 2 ay önce ayşe isminde birine aşık olmuş olayım ve o anda şaşkınlıktan öleyim istiyorum. Nasıl bildiği pek umrumda değil. 100 lira verip yarım saatlik eğlence seansı satın almış gibi düşünüyorum.

Bir sihirbazlık gösterisi gibi düşünüyorum. Adamlar ateşli kılıç yutuyo, kutunun içindeki tavşanı ordan alıp kulağından çıkarıyo. Bunların gerçek olmadığını biliyorum ama yine de izlemesi zevkli. İzlerken de "tabi la ip var orda..." diye düşünmüyorum, onun yerine anın tadını çıkarıyorum.

Eyyorlamam bu kadar, sevgiler saygılar
  • azeriturku  (30.10.18 21:18:42) 
İnandıkları için.
Birçoğu da alacakları tepkiden çekindikleri için aman eğlencesine baktırıyorum der ama yine de fellik fellik iyi falcı arar. Utanılması güzel bir şey, hiç yoktan iyidir.

  • pike  (30.10.18 21:31:11) 
Pike +10yüzbinmilyon baloncuk

Fala para vermek piyango bileti almaktan bile saçma. İşin içinde inanç yoksa bana gelsinler ben güzel şeyler söyleyeyim bedeva, hepsi klişe zaten.

İnanan varsa -ki çoğunluğu böyle - o apayrı bir konu zaten, insanın kendini kandırmasının da bir sınırı olmalı.
  • Bruce  (30.10.18 21:42:37) 
Ben arada güzel muhabbet çıksın, iki de güzel laf duyayım da umudum yükselsin diye baktırıyorum. Bazı insanlar sadece güzel şeyler söylüyor, iş bulcan falan diyor hoşuma gidiyor. 1 senedir işsizim arkadaşlar. Ama bazılarının da kalbi gerçekten temiz, para gelecek size diyor para geliyor, yüzük gördüm diyor düğün oluyor. Abdala malum olduğuna da inanıyorum.


  • attirmayin makedonun kafasini  (30.10.18 21:43:10) 
Pike+1
Onun gercek olduguna inaniyor iste. Eglence falan diye milleti kandiriyor, astroloji de ayni sekilde. cok sorgulamayip parasini tokatlayacaksin aslinda bunlarin.
Uyarmaya calismak enayilik.
  • acemi  (30.10.18 21:44:09) 
ben tarot bakıyorum, parasız marasız, birkaç arkadaşıma ve kendime. bi bok bildiğim yok, yeni sardım. üzerindeki semboller ve anlamları hoşuma gidiyor. film izlerken ayrıntıyı yakalamak gibi. her kartın rengi, kişisi bir şeyi sembolize ediyor, yan yana dizince de hikaye anlatırmışçasına olayları giriş, gelişme, sonuç örgüsünün içine sokuyorsun. bana eğlenceli geliyor, herhangi bi şeyin derdinde değilim açıkçası.


sinemaya benzetmişken: youtube.com
  • nice tnetennba  (30.10.18 23:05:50 ~ 23:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.