[]

tsk dışında personeli donarak hayatını kaybeden ordu (21.yyda)

maalesef yakın zamanda hipotermi tanısı ardından iki jöh şehit oldu. hipotermiye giren 10 kişi daha var. bu da sanki ilk bakışta ekipmanların yetersiz olduğunu gösteriyor?

ama asıl işin garibi, hipotermiden ölen askerler şeklinde ingilizce arattığımda google'da başka hiçbir benzer olaya rastlamamam. sadece 2.dünya savaşında ve kore savaşında hipotermiden ölen abd askerlerle ilgili haberler gördüm. gerçekten 21.yy'da personelini hipotermi yüzünden şehit veren tek ordu tsk mı? bilgisi olan var mı? gerçekten insanımızın hayatı bu kadar ucuz mu?


 
dayıcım olayın aslını bilemeyeceğimiz için ne konuşsak boş. yani bambaşka bir şeyden de şehit düşmüş ama sebebi bu olarak gösterilmiş bile olabilir. benzeri olaylar fazlası ile mevcut.


  • giovanne  (30.10.18 17:46:47) 
öncelikle arama şeklin yanlış, şöyle olmalıydı; 21. yy'da dağda, kışta, tipi altında gerilla(vur-kaç) savaşı yapan terör örgütüne karşı operasyon yapan kaç tane ordu var? ekipman ne kadar iyi olsa da ıslanırsan ve kurutamazsan hipotermiden kurtulamazsın, belli ki o kadar kötü hava vardı ki ne helikopter gelebildi yanlarına, ne de ateş yakabildiler.


  • austra  (30.10.18 18:03:35 ~ 18:12:46) 
arastirma yapmaya gerek yok. 3. dunya ulkelerinde insan hayati giyecegin ekipmandan daha ucuz oluyor genelde.


  • cooperr  (30.10.18 18:09:35) 
Dağlık bölgelerde gerilla savaşı veren sayılı birkaç ülke ordusu var. Belki onlarda var mıdır bilemiyorum. sscb-afgan savaşını araştırabilirsin. afganistan'ın yüksek dağlarında afgan gerillalarına karşı rus ordusu savaşmıştı ama benim bildiğim kadarıyla yok.

ya da rus-çeçen savaşı. ingiliz sas birliklerinin yaptığı operasyonlar falan var.

bu konu dar bir konu.
  • komando kani var bende  (30.10.18 18:19:12) 
Rus-Çeçen savaşında Putin gelene kadar benzerleri ya da çok daha ağırları yaşandı. Ancak bu elbette dramın boyutunu değiştirmiyor.


  • farabi  (30.10.18 18:32:00) 
Tüm gelen cevaplardan anladığım kadarıyla 21.yy'da bu olayın bir benzeri yok o halde. Evvelden Afganistan ve Pakistan'ı araştırmıştım zaten, göremedim bir şey. İngiltere'yle ilgili SAS birliklerine katılma sınavlarında ölen adaylar var ama bildiğim kadarıyla normal şartlarda ölen yok. Zaten ABD ordusuyla ilişkili akademik yayınlarda Kore Savaşından gerekli derslerin çıkarıldığı ve yakın zamandaki Afganistan operasyonlarında hipotermiye bağlı kayıplar yaşanmadığından söz ediliyor genelde.

bu arada, "21.yyda dağda kışta tipi altında vur-kaç yapan terör örgütüne karşı operasyon yapan kaç tane ordu var diyen arkadaşı ABD ordusunun Afganistan operasyonlarını araştırmaya davet ediyorum. Baksın bakalım orada Amerikalı askerler ıslandıklarında hipotermiye girmişler mi?
  • dalaylamaninkabri  (30.10.18 18:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.