[]

Vaktinin neredeyse 24 saatini evde geciren insana faydali ugras onerisi

Kahramanimiz 30 yaslarinda hanim kisi. Tum gunu evde geciyor. Saatlerce oyun falan oynuyor netten. Puzzle vs. cozuyor. Okey, 101 vs. oynuyor, dizi izliyor. Tek basina. Sosyallesmiyor vs.

Yuksek lisans mezunu, evli ve cocuksuz. Sokaga zinhar cikmayanlardan. Baya bir de melankolik, depresif kisilige sahip.

Simdi bu kisi icin, evden basarabilecegi ve kendisini iyi hissedecegi ugras ariyoruz. Para kazandirsin mesela. Kazandirmasa da olur. Ama kendisini luzumsuz hissetmesin maksat. Hapis hissetmesin. (Aslinda kendisininkisi bir nevi gonullu inziva ile gonullu tecrit arasi bir hal ya)

Bu kisiyi ise yarar hissettirecek, saatlerce evde oturarak yapacagi online faydali (ve tabii ki sikici olmayan) bir ugras var midir? Kendisi teknoloji okur yazari ama programlama bilmez mesela. Her turlu oneriye acigiz.

 
Diksiyonu normalse alsin bir usb mikrofon sesli kitap okuyup youtube’a atsin.


  • alperz  (30.10.18 11:57:40) 
eli yüzü güzelse twich yayını yapsın okey falan fark etmez her türlü izliyorlar zaten kadinlari


  • hasmetizm 2046  (30.10.18 12:03:52) 
dizi izliyorsa blog açsın veya film/dizi eleştiri sitelerine eleştiri yazıp göndersin. izledikleri boşa gitmez en azından.


  • nice tnetennba  (30.10.18 12:07:40) 
ingilizcesi iyiyse appen'e kaydolsun. deşifre, içerik değerlendirme gibi online işler yapsın parayla. hem para kazanır, hem kafasını bayağı oyalar. gerçek iş gibi ciddiye alıp çalışırsa güzel para da kazanır kendini mutlu hisseder. kardeşim ek iş olarak yapıyor oradan biliyorum.


  • sir gawain  (30.10.18 12:28:24 ~ 12:30:22) 
şekilli şukullu pastalar , cup cakeler, cheesecake falan öğrenip yaparak bir instagram hesabından satış yapabilir. çok moda oldu bu iş son dönemde.

buna ek olarak şu yeni doğan çocuklara yapılan kurabiyeler, ziyarete gelenlere verilen ıvır zıvırlar vakit alıcı ama müşteri bulunca para kazandırabilen işler. bu arada hor görmeyin çok güzel tasarımlar oluyor orijinal bi şeyler çıkarırsa işe yarar hissedebilir.
  • bokmuhendisi  (30.10.18 12:30:05) 
Değişik yemekler tatlılar öğrensin. Eşini mutlu etsin


  • bana her yer cehennem  (30.10.18 15:18:02) 
Bir arkadaşım amigurumi örmeye başladı. Instagram'dan satıyor.


  • SiyamkedisiZorro  (30.10.18 15:37:14) 
Etamin (ing; embroidery) yapmaya baslasin.
Ben artik aksam olsa da eve gidip rengarenk ipliklerimle etamin yapsam diyorum.

  • chitosan  (30.10.18 15:52:00) 
keçeden bebek yapabilir. google aramaya felt a waldorf doll yazarsa bir sürü örnek çıkıyor.
kasnağa isim, çiçek. böcek çeşitli işlemeler yapabilir.
yöresel yemekleri yapmayı deneyebilir.
pasta, börek öğrenebilir.
dikişe başlayabilir.
  • dedim ben sana  (30.10.18 16:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.