[]

Proje yonetimi ve pmp sertifikasi hakkinda

Selamlar
Makine sektorunde faaliyet gosteren orta olcekli bir firmada satis sonrasi servisten sorumlu mudur yardimcisiyim. 2 yildir bu gorevdeyim ve simdiye kadar pek cok operasyon ve proje yonettim. Yonettim ama resmen alayli yontemiyle yonettim. Servis direktorlugunde bu kismin bana daha cok keyif verdigini farkettigimden ve 2019da is degistirmeyi planladigimdan bu ise daha cok kafa yormak istiyorum.
Oncelikle su pmp sertifikasinin kariyerimde nasil bir artisi olacagini sormak istiyorum ve aslinda bunun tr'de ne denli arandigini da merak ediyorum. Bir sertifika programi aslinda bu piyasada bir adim one gecmem icin faydali olur mu? Ote yandan proje yonetimi egitimine nasi gireliyim? Bir kitapla girizgah yapip sonra egitim mi alsam? Alsam da hangi kurumdan alsam? Tavsiyeleriniz nelerdir?
Tesekkur.

 
Pmi turkiyenin etkinlilerine katilaraka aradiginiz sorularin cevabini pmp li proje yoneticilerinden bulabilirsiniz.

1 kasimda proje yoneticileri gunu etkinligi var. Pmi.org.tr den detaylarini bulabilirsiniz.

PMP icin ozel bir kursa gerek yok bence. Eger 2 sene prj deneyiminiz varsa pmbok (pm book of knowlwdge) edinerek sinava kendiniz de calisabilirsiniz. Internette cok sayida ornek test de var. 3 saatlik bir sinav. PMI in proje terminolojisini bilip bilmediginize test ediyor sonucta. Sinavdan gecme iyi bir proje yoneticisi oldugunuzu degil, pmi in takipettigi metotlari vs bildiginizi gosteriyor.
  • parcxerox  (29.10.18 03:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.