[]

Proteinle ilgili

Vücutta protein fazlalığı herhangi bir sorun teşkil ediyor mu/eder mi? Eğer öyleyse ne yapmak gerekir?

Bu durum alınan proteinin sindirilememesi ile mi ilgilidir? Sorum saçma olabilir belki, bu tür konulardan anlamıyorum.

Düzenli spor yapıp normal besleniyorum, toz ya da proteinli içecekler gibi ekstra bir şeyler tüketmiyorum. Google'da biraz araştırma yaptım fakat tatmin olmadım, burada bilgili arkadaşlar varsa bir de size sormak istedim. Teşekkürler.

 
Alınan proteinin kullanabildiğini kullanır, kullanamadığını yağ olarak depolar yapacak bir şey yok, yağ olarak depolamaması için yapılan aktivitelere göre günlük ihtiyacı hesaplayıp ona göre kullanmak gerekir. Ha metabolik olarak riskleri soruyorsan o noktaya gelmek biraz zor, yani günlük 300-400 gram falan protein almazsan o noktaya ulaşmak zor onun için de 2 kilo falan et yemen lazım.


  • angelus  (28.10.18 19:19:44) 
Protein açısından dengesiz bir diyet vücutta negatif/pozitif azot dengesi oluşturur, çok kabaca protein deposu diye bir şey olmadığından gereğinden fazla protein almak bunları atacak organları yorar, böbrek ve karaciğere sıkıntı çıkarır. Depolanacaksa da yağa çevrilip depolanır. Aktivite yaş cinsiyet vb faktörlere bağlı gereken miktar kadar, esansiyel amino asitleri de içeren bir diyet yeterli olacaktır.


  • tepsi degilim ben  (28.10.18 19:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.