[]

hasta olmamak için ne yapıyorsunuz?

merhabayın, malum kışa girdik. fakat daha kışın gelmediği bir şehirde bile 2 defa grip-soğuk algınlığı oldum. öksürük, tıkanıklık, halsizlik gırla. evden çıkmadan, tek odada yaşıyorum. vücudum sanırım çökmeye başlamış.

siz hasta olmamak için ne yapıyorsunuz? her şey olur. koca karı ilacı, vitamin takviyesi, aşı falan filan.


 
Düzenli beslenerek
Bol bol meyve tüketerek
Sıcak şeyler içerek
Öksüren, hapşıran insanlardan uzak durarak.
  • Amaranta ursula  (27.10.18 19:19:28) 
c vitamini takviyesi. ester c. Geçen kışı hasta olmadan hallettim. öyle çokta almıyorum haftada 1 filan. Eczanelerde satılıyor. internette de var ama güvenemiyorum.

edit: @amantra ursula'nın dediklerini zaten yapıyorum ilaveten olarak sorduğunu düşünüyorum. yoksa sürekli öksüren birisi ile uzun süre kapalı bir ortamda kalırsan hasta olmaman mucize.
  • belkider  (27.10.18 19:20:16 ~ 19:21:47) 
Uykusuz kalmamak çok önemli ben uykusuz kalınca hemen vücut direncim düşüyor


  • pastörizesüt  (27.10.18 19:21:42) 
Amaranta'nın dediklerini dikkate al:

- Düzenli beslenerek
- Bol bol meyve tüketerek
- Sıcak şeyler içerek
- Öksüren, hapşıran insanlardan uzak durarak.


İlaveten, mutlaka hareket et. Hiç değilse günde 1 saat kadar tempolu şekilde yürü. Bağışıklık sistemine iyi gelir.

Unutmadan, düzenli uyku da oldukça önemli.
  • fever  (27.10.18 19:23:44) 
Komşularım gripten ölüyorlar mışıl mışıl uyuyorum. Geniz akıntım bile yok. Gelelim sadede: d vitaminimi düştüğü an yükseltirim. Sabahları favori kahvaltım bal ve tereyağı oldu. Ama 10 dan önce yaparım. Tereyağını abimden alıyorum mis gibi. Bal da hediye geldi. Sonra yoga yapıyorum. Birde grip olacakmışım gibi hissedince burnuma bol kaya tuzulu su çekip pamuk mendilimle bi güzel temizliyorum. 2 gün sonra gripten ölebilirim de ama illa bunlardan diyemem. Asıl önemliyi gećmişim 9 buçuk 10 arası uyuyorum erken kalkıyorum.


  • for day to break  (27.10.18 19:30:07 ~ 19:31:29) 
benim için en önemli şeyler: uyku, açlık ve tabi üşüme
bunlara dikkat ediyorum

  • dafuq  (27.10.18 19:38:19) 
Bir ara çok sık bronşit oluyordum, yani soğuk algınlığı ile başlayıp bronşit olmadan geçmiyordu hastalığım. O zaman doktor önerisiyle grip aşısı + antibiyotik profilaksisi + zatüree aşısı olmuştum 2 sene üst üste. Antibiyotik tedavisi de şöyle oluyor: kasım aralık ocak aylarında penadur iğne şubatta deposilin. 2 sene hasta olmadım, sonra yine başladı. Doktora danışın belki size de önerir.


  • curukturpkokusu  (27.10.18 19:39:45) 
Günde bir kez Imutor ve omega 3 alıyorum.


  • agluna  (27.10.18 19:47:39) 
cok dikkat edersen hasta olursun, en cok onlar hasta zaten


  • Traveller  (27.10.18 20:20:59) 
Annem aşı yaptırıyo

Ben spor yapıyorum, soğuktan korkmadan makul kalınlıkta giyiniyorum.
  • Delay Fuze  (27.10.18 23:26:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.