[]

Cemal Kaşıkçı’yı böyle acımasızca katledecek hıncın sebebi neydi?

Sadece muhalif olması ya da Washington Post’ta yazması olamaz herhalde.

Başka bir ülkede böyle bir tezgah kurmayı göze alacak kadar kendisinin varlığını tehdit olarak ortaya koyan sebepler neydi?


 
sade cemal kaşıkçı değil yakın geçmişte 10 a yakın gazeteciyi öldürmüş suudiler.

hepsi de ülke dışında, fransa, almanya hatta amerika.

araştırırsan var bir sürü yazı bunlarla ilgili.

cemal kaşıkçı tek değil yani.

hatta 2016 da amerikan istihbarat teşkilatları twitter da çalışan suudi bir mühendisi yakalayıp twitter a bildirmişler, işten atmışlar, şu an da suudi sarayıında çalışıyormuş.

bu suudiler hakkında twit atan ve dışarıda yaşayan suudi vatandaşlarının ip adreslerini ve diğer bilgilerini iletiyormuş suudi arabistana.

tabi bundan sonra yaptıkları ilk şey, bu twit falan atanların suudiarabistandaki akrabalarını yakalayıp onları bir şekilde ülkeye getirmeye zorlamak. (cüneyt özdemir'in son videosunu izle suudi troller ile ilgili.)

bu öldürülen gazetecilere böyle yapılmış ve adamlar gelmeyince sınır ötesine gidip alenen öldürüp gelmişler.

tam bilmiyorum belki de bu öldürülen gazetecilerin bir kısmı suudi vatandaşı kökenli de değil.

bu cinayetlerin işlendiği ülkelerin bunlardna haberi yok sanma. hepsinden haberdarlar, kimse suudilerle ters düşmek istemiyor çünkü adamlarda para var ve sürekli bişeyler ithal ediyolar. olay bizim ülkede olduğu için bu kadar kıyamet koptu. dikkat edersen bu suudiler de bir plan program yapmamışlar, gizlenme ihtiyacı bile duymadılar, öteki cinayetlerde de böyle olmuş. alenen suudi pasaportuyla kimlikleri alenen belli şekilde elini kolunu sallayıp, adamı yakalayıp öldürüp aynen suudi arabistana geri dönmüşler.
  • killerbee  (27.10.18 16:03:02 ~ 16:35:02) 
iktidarını tehdit altında gören muktedir o tehdidi ortadan kaldırmak için her şeyi yapar.
veliaht prens salman da yaptığı reformlarla batıya göz kırpıyordu
kendisinin reformlarına da kuşkuyla yaklaşan hatta karşı olan bir gizli muhalefet de var arabistanda
en son olarak diğer prensleri (aralarında kendisine muhalif olanlar da vardı) tutuklatıp bi otele kapatıp servetlerinin bir kısmı karşılığında serbest bırakmıştı
bu bahsi geçen prensler veliaht prens sellmanın amca çocukları nerdeyse kardeş gbi bişi aslında
onlara bile bu muameleyi yapan adam diğer herkes için her şeyi de yapar.
bizde yok muydu benzer şeyler (bkz. kardeş katli vaciptir fetvası)
sözün özü game of thrones...
  • rentts  (27.10.18 16:37:22) 
İslami/vahabi dünya algısı. "tüm evreni senin için yarattım" sözüyle şekillenmiş ve buna göre yaşayan insanlar bunlar.


  • olivia  (27.10.18 16:39:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.