[]

Mezun olmadan makale yayınlamak

Mümkün müdür? Mezun olmadan makalemizi değerlendirip uygun bulursa yayınlayabilecek bir yer var mıdır.




 
tabiki de.
Yaptiginiz arastirmayi belirli bilimsel standartlarda yaparsaniz mumkundur.

Yaptiginiz calisma hakemli dergi kalitesinde birsey degilse, o zaman da konferansa veya daha dusuk faktorlu bir dergide de yayimlanabilir.

Amasi da var ama...

Buyuk bir ihtimalle, birlikte calistiginiz ve size konu ile ilgili data, bilgi vs veren, yol gosteren hocanizin da adi yazilir makaleye. Ama bu da normal.. simdiden alisin akademide kalacaksiniz. Ama bu arada, size veya makalenize 0.00% katki saglamis elemanlar adini makalede yazdirtmayi sart kosacak. Mumkunse kendinizi ezdirmeyin bu asalak tipler karsisinda. Sadece makalede dogrudan emegi gecenlern adi yazilsin yazar olarak.
  • parcxerox  (27.10.18 16:14:30 ~ 16:17:11) 
@parcxerox olabildiğince tek çalışmayı düşünüyorum, tatilde metodlar üzerine araştırma yapacağım ve düzene oturtacağım, daha sonra zamana yayarak metodların matematiksel ispatlarını bulacağım. Mezun olmadan diye sormamın sebebide bu, hocalara güvenmiyorum denebilir, tek başıma makale yollamam mümkün müdür?


  • pangeya  (27.10.18 23:32:05) 
Dedigim gbi, pekala da mumkundur.

Eger ileride basvuracaginiz bir pozisyon icin illaki da "tek yazarli" makale sarti filan olabilir derseniz kendinize bosuna gereksiz ortak/yanci cikarmayin.

Ama bazi arastirmalar dogasi geregi ortak olmak zorunda. O tur bir konu ile ugrasmiyorsaniz sanslisiniz. TIp mesala, kacari yok.. 8-10 imzali makale var.
Gercekten makale yazmanin teknigini bilen iyi bir hocaniz varsa sizle calisan iyi baslarken dogru durust ogrenmek icin onun yardimini almaya calisin yine de. Her isde oldugu gibi makale yazmanin/yayin yapmanin da puf noktalari var. Arzin cok, talebin nisbeten az oldugu bir pazar!

Yoksa, yayin yapmanin yasla basla ilgisi yok. biraz da istek, merak ve motivasyon meselesi. Yurtdisinda da cogu hoca kendi master doktora ogrencisinin yazdigi her yayinda ismini bir sekilde ekletiyor yazar olarak. Hatta universitelerin yazili olmayan kurali (zorlamasi) var bu konuda. Bunlarin bir kismi hakli, yani ortak calisma vs. Ama azimsanmayacak kadar buyuk bir kismi da hocanin parazit gibi kendini makaleye ekletmesi. Soran olursa da bizi bir takimiz blah blah denir. Not: simdi buradaki bazi akademisyen arkadaslar uzerine alinip bana cevap vermesin diye ekleyeyim. Elimde, burada dediklerimi destekleyecek yeteri kadar gozlem/gercek vaka var!

Ozetle, sadece hocalara degil, kimseye guvenmemek konusunda haklisiniz. Entellektuel haklarinizin (intellectual property rights) somurulmesi ihtimali yuksek. Ama kime ne zaman ne kadar guveneceginizi iyi tartmaniz lazim. Size hicbir katkisi olmayan insanlara ortak yazar olma sansi vermeyin. Israr ederlerse de niicn kendilrinde bu hakki gorduklerini sorun, bakalim ne cevap verecekler.
  • parcxerox  (28.10.18 01:22:31) 
mezun olmadan yolladim ben, prof ile benim adim var makalede. katki verenin adibi koymakta sikinti yok, sonucta makale senin istersen babanin adini yazarsin. onemli olan iyi bir journal'de cikmasi. sektoru bilmiyorum ama ters cevap alabilirsin, bastan soyliyim moral bozma. benim makaleye 3 kisiden yorum aldilar, biri oldukca olumlu yazmisti, biri bayagi elestirmis ama genel olarak olumluydu, sonuncusu bi boka yaramaz demis gecmis hehe :)


  • cooperr  (28.10.18 05:53:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.