[]

borderline ya da bipolar arasindaki cizgi, terapist tavsiyesi

(git: 1314679)'da bahsettigim durumu derinlemesine arastirinca cikan tablo borderline gibi duruyor kucuk bir ihtimal bipolar.

kaygi ve kronik bosluk baskin ozellikle son 1 aydir. alkol bagimliligi bile azaldi, iyice endiseliyim.
istanbul'da tuccar olmayan ve mumkunse seansi 600 lira olmayan psikoterapist psikiyatr oneriniz var mi?

 
obsesif kompülsif bozukluğu da olabilir. bu da seçenek olarak aklınızın köşesinde dursun.


  • gizemli dede  (27.10.18 00:24:55) 
dede o var zaten de su an en az goz korkutan sey


  • galandar kostumu  (27.10.18 01:03:42) 
benimki tamamen kişisel bir görüş (belki biraz da okumaların katkısıyla)

-öfkelendiği şeyler bence biraz da karşısındaki kişiyle alakalı. mesela normal bir insan da sinirlenir karşısındakine ama verdiği tepkiler sınırlıdır. ama hasta bir insanın töleransı çok daha düşük ve sinir katsayısı çok daha yüksektir. o sinir olduğu konular düzeltilirse (o insanın sinir eden davranışları) faydalı olabilir diye düşünüyorum.

-paranoyaya sebep olan sebepleri de kendisine anlık fotoğraf ya da güvenmesini sağlayacak farklı yollarla düzeltebilirsiniz. sözlü olarak sürekli ifade etmek de fayda sağlayabilir.

-hızlıca aldığı kararları kenara not edin, sonuçlarının kötü olduğunu kendinin kabullenmesini sağlayın. bunu sakin bir zamanında alkolsüzken ve sebep sonuç ilişkisini gerekirse slayt şeklinde (tamam bu biraz abartı oldu ) anlatabilirsiniz.

anladığım kadarıyla kendisi hastalıığı olmasa makul bir insan. umut var diyorum.
  • gizemli dede  (27.10.18 01:15:37) 
@playing star again, o kadar kaygili olmak ki keyif veren bagimliliklarindan kopmak. ters anlamissin sanirim:) tesekkurler


  • galandar kostumu  (27.10.18 02:34:19) 
Doktor değilim ama borderline olmadığına eminim. Borderline birisi hayatı karşısındakine zehir etmeden önce onu tamamen ele geçirdiğine, elde ettiğine emin olur, ondan sonra hayatı ona zindan eder.


  • kimlanbu  (27.10.18 09:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.