[]

bel tutulması

her şey pazartesi günü başladı. akşam üzeri belimde hafif bir ağrı vardı. yattım, sabah kalktığımda belim inanılmaz derecede tutulmuştu, eğilmek işkence gibiydi. evin içinde birkaç tur attım biraz rahatladım, evden çıktım ve yürüdükçe açıldığımı fark ettim. ağrı hala vardı ama hareket ede ede öğlene doğru rahatsız etmemeye başlıyordu. aynı durum 3 gündür devam ediyor. sabah muazzam bir bel tutulmasıyla uyanıyorum sonra hareket ettikçe açılıyor.

yatakta bir sorun yok 1 senelik mis gibi yatak. gün içinde ağır kaldırmıyorum, aşırı yürümüyorum, fiziksel bir aktivite yok spor vs. kilom da aşırı olmasa da bir miktar fazla.

fıtık olabilir mi dedim ama bacaklarımda hiç bir sorun yok bacağa vuruyormuş fıtık sanırım. doktora gideceğim ama ihtimalleri buradan da bir sorayım dedim.

 
fıtık ağrısı genelde sürekli ve kesilmeyen ağrılar şeklinde olur.

yani çok az bile ağrısa günlerce kesilmeyebilir.

belini üşütmüşsündür, yatarken açık kalmıştır böyle olabilir.

doktora gidince ilk önce yürüyüşüne bakacak, ortopedist ya da beyin cerrahı(fıtık diye gidersen)

eğer yürüyüşünde bir anormallik görmezlerse kas gevşetici ağrı kesici yazıp ilaçları kullanıp iyileşmezsen tekrar gelmeni söyleyecekler.

genelde bu şekilde oluyor.

yazdıkları kas gevşetici de cabral ve türevleri oluyor, cabral reçetesiz satılıyor. haberin olsun. bunun dışında arveles etopan gibi ağrı kesiciler veriyolar bunlar da reçetesiz.
  • killerbee  (26.10.18 22:07:35 ~ 22:25:31) 
İhtimalleri bilmiyorum da bu sorunu genel anlamda şöyle çözdüm kendim için:

Beli asla üşütmüyorum.

Parantez şeklinde oturmuyorum. >>> (

Yerden bir şey alırken eğilmek yerine çömeliyorum.

Sandalyede otururken ara ara sırtımı kapalı parantez yapıyorum >>> )

Elleri tüm kuvvetimle yukarı kaldırıp omurgayı düzeltiyorum.

Çorap ve pantolon giyip çıkarırken bele ani yüklenmeler yapmıyorum.

Sabahları diz bükmeli rüku hareketi yapıp beli ısıtıyorum.
  • le jeune turc  (26.10.18 22:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.