[]

En faydalı TOEFL önerileri...

1 ay sonra TOEFL sınavına gireceğim. Kitap ne alayım? Hangi internet sitesi daha net ve anlaşılır? Hangi yöntemi tavsiye ediyorsunuz? Özellikle speaking bölümünden yüksek almam lazım ve kendimi en zayıf hissettiğim bölüm de speaking. Speaking nasıl geliştirebilirim, hangi yöntemleri önerirsiniz? Özellikle speaking bölümünde sorular nasıl oluyor? Geçmiş TOEFL sınavlarını nereden bulabilirim? TOEFL sınavına çalışılmaz diyenlerinizi de saygıyla karşılıyorum ama bence her sınava çalışılır. Sınavın sistemine aşina olmak için bile çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Çok soru sordum, şimdiden teşekkür ettim.




 
speaking geliştirmenin tek bir yolu var; pratik. rastgele birileriyle konuşmak da faydalı ama hatalarını düzeltecek bir öğretmenle çalışmak daha iyi.

rastgele çalışmak için en doğru yol; discord. internete bakarsan çeşitli farklı kanallar var discord'da rastgele birileriyle pratik yapabileceğin.

hoca bulmak için benim bildiğim en kolay ve ucuz yol; verbling. saati 50 tl'ye kadar hoca bulabiliyorsun. benim çalıştığım iki hoca vardı, jasna ve mark. jasna çok tatlı ve yardımcı bir kadındı. mark'tan pek o kadar memnun kalmadım.

jasna: tr.verbling.com

mark: tr.verbling.com
  • captainobvious  (26.10.18 13:21:35) 
Youtube kanalları var bu konuda. Örnek sınavlar, tavsiyeler falan bulunuyor. Bir göz atın, sınav formatına aşina olursunuz.


  • ovungec zeus  (26.10.18 13:32:40) 
youtu.be

Bu youtube kanalinda spekingteki 6 sorunun nasil oldugu ve nasil cevaplanacagi anlatiliyor ayri ayri. Bence faydali.
Onun disinda da cok sayida video var speking ile ilgili.
  • havada bulut  (26.10.18 15:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.