[]

denize yakıt bırakan uçak??

bugun saat 17 civarında bir kargo şirketine ait uçak yaşanan teknik sorun nedeni ile geri dönüş yaparken marmara denizine yakıt boşalttı

merak ettiğim konu denize boşaltılan bu yakıt denize ulaşıyor mu yoksa başka sitelerde yorumlarda okudugum yakıt rüzgarın etkisiyle oksijenle birleşip buhar oluyor meselesi doğru mu?


 
mng cargo a300 b4 uçağının başına gelen talihsiz bir olay. jettison sistemi ile yakıt tankından yakıt boşaltılır yoksa o ucak o ağırlıkla inemez. zaten yeni nesil uçaklarda bu sistem yok yakıtlarını motorunu kullanarak boşaltmak zorundalar.
dediğim gibi başka bir seçenecek yok o yakıtla inmeye kalkıp içi dolu başka bir uçağa çarsa yada pistte duramayıp binalara çarpsa daha mı iyi sizce?

  • seljax  (14.03.10 21:04:06) 
elbette daha iyi değil ama yine de çevre kirlenmesi yaşanmasından dolayı şirketlere herhangi bir ceza ya da yaptırım söz konusu olması gerekmiyor mu?


  • grinito  (14.03.10 21:14:07) 
yaralansanız, sizin için bir ambulans gönderilse, o ambulansın yarattığı egzos emisyon kirliliğinden ötürü ceza alır mısınız?

kargo uçaklarının belli bir kalkış ve iniş ağırlıkları vardır. kalkış ağırlıkları (take-off mass) ile iniş ağırlıkları (landing mass) farklıdır. neden? o yakıtın yakılacağı farzedilir, bu tüm operasyonlarda bu şekildedir. şimdi inemeyeceği bir ağırlık ve yakıttan ötürü oluşacak ekstra tehlike ile inse daha mı iyi uçak? elbette bir ceza olmayacak, o yakıtı dump edecek ve öyle inecek.
  • theos ek mekhanes  (15.03.10 00:04:49) 
gerçekten zorunda olmasalar binlerce ytl lik yakıtı denize boşaltmazlar gibime geliyor.


  • allezz  (15.03.10 00:06:49) 
@grinito:

benim merak ettiğim; senin içinde bulunduğun uçağın pilotu böyle birşey yapmak zorunda olduklarını söylese, tüm inisiyatifin senin iki dudağının arasında olduğunu belirtse, yaşanacak kazanın sorumluluğunu alarak "hayır boşaltmayın" der miydin?

tamam hepimiz doğa dostuyuz ama "zorunluluk" olunca insan önce kendi ve çevresindekilerin hayatını düşünüyor doğal olarak.
  • trawmatolog  (15.03.10 00:51:59) 
@travmatolog:
ben demiyorum ki uçak ne olursa olsun ilk önce çevreyi düşünsün.ama benim düşüncem eksi uçaklarla(havacılık konusunda bilgili değilim ama bence a300 eski bir uçak)ve bu arıza uçağın bakım eksikliklerinden kaynaklanıyorsa,çevreyi kirlettiği içinde ciddi bir ceza,uyarı vb verilmeli bence.

@theos ek mekhanes:
ambulansın görevi zaten hasta taşımak olduğu ve kargo uçaklarınında görevi denize yakıt boşaltmak olmadığı için verdiğin örnek anlamsız oluyor bence
  • grinito  (15.03.10 01:14:54) 
verilecek bir ceza ilerde bunu yapması gereken pilotların iki kere düşünmesine ve bunun sonucunda çok büyük kazalara yol açabilir.


  • darknum  (15.03.10 01:29:05) 
tüm uçakların birincil görevi kırımsız bir şekilde iniş yapmaktır, bunun için yakıt boşaltması gerekiyorsa boşaltılır.
ambulansın da görevi limit zamanda hasta taşımaktır bunun için trafik kuralı da dinlemez, bu durumda polis ceza kesmeli mi ambulanslara? aslında çok da alakasız örnekler değil düşününce.

  • theos ek mekhanes  (15.03.10 23:11:04) 
ulan koskoca uçak teknisyeniyiz, hatta bu bahsedilen Jettison sisteminin yine bahsedilen hatta belkide olayın gerçekleştiği uçakta testini yapan (tescil kodunu söylerseniz kesin cevap veririm buna) bir uçak teknisyeni olarak cevabımız kalaa alınmadı ya buna yanıyorum ben.


  • seljax  (31.03.10 20:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.