[]

diş hekimizin yapmasını istediğiniz şeyler

selamlar. diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim.
bugün hastaya planlamasını anlatırken aklıma geldi. diş hekimine gittiğinizde yapmasını tercih edeceğiniz şeyler nedir? bekleme süresinin daha kısa olmasından, ağrı çekmemenizden vs. bahsetmiyorum. daha ufak şeyler mesela hekiminizin sizinle havadan sudan konuşmasını ister misiniz mesela dolgu yaparken ağzınıza? yaptığı işlemleri detaylı olarak anlatarak yapmasını mı yoksa sadece yapmasını mı istersiniz? ya da sterilizasyondan gelen paketleri tek tek önünüzde açması sizi daha mı rahat hissettirir? var mı böyle ufak ama kafanıza takılan şeyler?



 
Çok sevdiğim bir KBB doktoru yaptığı işi takip amacıyla e-recete vermiyor elle reçete yazıyor. Reçete üzerine not alıyor, işte şu tedaviyi yapıyorum gibisinden.

Bugün çok sevdiğim diş doktorum bu konuda çok sorumsuz mesela. Otomatiğe bağlamış şunu şunu yaz diyor oldu bitti.

Onun dışında diş doktorları röntgen filmleri bütün ağız olarak takip etmeli. Bknz. Şu anki ağrım
Doktor röntgen istedi ve bütün ağza baktı, diş kökünü fark etti. Bu da farklı bir konu tabii.
  • zxcd  (25.10.18 19:47:21) 
Tedavi süresince yapılan ve yapılacak işlemler konusunda bilgi vermesini tercih ederim. Çok detaylı olması önemli değil ama hiç konuşmazsa ne zaman biteceği belli olmayan, uzadıkça uzayan süreç, gerçekte olduğundan da daha uzun ve sıkıntı verici hissediliyor. Yalnız şunu da ekleyeyim, benim doktorum bu konunun hastaya da bağlı olduğunu, kimi hastanın tedavi hakkında bilgi verildiğinde daha çok gerildiğini söylemişti.


  • mikro patlama  (25.10.18 20:02:08) 
tabii ki yaptığı işlemleri açık açık anlatıp secdneklerı sunup fiyatını belirtmesi. diş hekiminin bol konuşmasından yanayım bu konuda. mesela şuraya bir dolgu yapmamaız lazım amalgam olursa su kadar beyaz olursa bu kadar falan gibi.
onun dısında çok fazla özel sohbet etmeaine gerek yok. bir de hastanın korkusuna saygılı ve dıkkatli olsun.
benim gittiğin dişçide bir ekran var mesela orada isterse röntgenleri açıyor anlatıyor gördüklerini tedavi zamanı da belgeseller veya rahatlatıcı görüntüler dönüyor. bu da şık bir olay... tavana bakmaktan daha iyi
  • maq  (25.10.18 20:02:33) 
Aklıma gelmişken, bence bu devirde diş doktorunun hangi dişe ne işlem yaptığının hasta bazında kaydını tutmaması çok ilkellik. Aynı doktora tekrar gittiğimde benim tedavi geçmişimi bilmeli mutlaka.


  • mikro patlama  (25.10.18 20:06:20) 
Isini hizli ve temiz yapsin yeter. Baska sey istemem.


  • superfluid  (25.10.18 21:31:35) 
Öğrenci olduğunu anlamıştım zaten. Sen benim soruma cevap vermedin fakat ben insanlık yapıp sorunu cevaplayim kardeş.

Muayeneye gelen hastaya ne tedavisi uygulanacak anlatılması çok önemli. Öyle çok detaylı bir şekilde de değil ha bahsettiğim. Kaç dolgu var, kaç çekim, kanal tedavisi var mı yok mu bunu bile söylemekten imtina edip kağıdı hastanın eline tutuşturarak dönüp arkasını gidenler bu işi yapmasın mümkünse. Sorunca da, üstünde soru işaretleri olan, harf kodları olan kağıdı gösterip "orda yazıyor" diyerek hastanın çözmesini beklemesin.

Eldiveni giyip her yere dokunmasın, ışığı indirip kaldıracaksa tutacağı peçeteyle tutsun, kalemle yazı yazacaksa ya eldiveni çıkarsın ya yine peçeteyle tutsun. Sterilizasyondan getirdiği aletlerin paketini tabi hastanın yanında açsın. Daha var da bu kadarı fazla bile.
  • bambum  (25.10.18 21:59:28) 
havadan sudan konuşması hele özele hiç girmesin


  • cedex  (26.10.18 07:39:49) 
Ben diş tedavilerinden ölümüne korkan bir insanım. Tedavi sırasında müzik açan, hatta bana tercih ettiğim tür olup olmadığını soran doktorum sayesinde çok daha rahatım tedavi sırasında.


  • pokerface  (26.10.18 17:56:34) 
Diş hekimim elini ve bir yığın aleti ağzıma sokmuş vaziyetteyken cevabı uzun sorular sorup cevaplamamı bekler. Kendisini çok severim ama böyle sevimsiz bir huyu var. İkaz etmeme rağmen devam ediyor. İnsan ağzı doluyken konuşamıyor. Bunu yapma.

Bir önceki hastadan kalan iğrenç görüntüler ben gelmeden temizlenip ortadan kaldırılsın isterim ama temizlik konusundaki son rötüşları, hekimin yeni eldiven taktığını, su bardağının bana özel değiştirildiğini görmek isterim ki içim rahat etsin.

Etüv görüşüm dahilinde bir yerde olmalı. Benim için kullanılacak aletlerin etüvden çıkarılış anına bilfiil şahitlik yapmak isterim.
vs.
  • oguz altun  (26.10.18 18:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.