[]

Kanal ve dolgu tedavisi sonrası diş eti şişmesi sorunum çözüldü

Dün sabah erken saatlerde ilk açtığım diş eti şişliği duyurusu akşam ve gece şiddetlenerek devam etti. Tabii ona göre iki duyuru daha açtım ve sağ olsunlar bir Allah'ın kulu birşey yazmadı.

Neyse. Sabaha kadar acı içinde kıvrandım, tuzlu su-gargara yaptım, ağrı kesici aldım faide etmedi. Sabahı bir şekilde ettim ve hastaneye gittim.

Sevgili doktorum yüzümü görünce dolgu mu yoksa kanal mı patladı dedi. Fakat o da ne, hiçbir dişte ağrı yoktu. Koltuğa oturttu ve dişleri tıklatmaya başladı. Ağrı var mı, yok. Ağrı var mı, yok. Ee olm ne o zaman bu şişlik dedi! İsyan ediyordu......

Aklıma hemen geçen sene aynı(sol) tarafın şiştiği geldi ve söyledim. Bu işte bir terslik mevcut dedi ve röntgene yolladı. Sıramı bekledim, röntgeni çektirdim ve geri döndüm.

Gel evladım dedi. Vallahi çok iyi adam, gerçekten amcam dayım gibi sevdim. Geldim doktorum dedim. Filmi açtı baktı, baktı, baktı...

Görmüyor musun kök kalmış ln burda dedi! Kim çekti ln bu dışı dedi, unutur muyum hemen söyledim gammazladım şrfsizi. Tövbe çekti, hafif küfürler etti ben de onaylar şekilde başımı salladım.

Yeniden koltuğa aldı ve bir aleti açtı, kök kalan dişe dokundurduğu gibi kalan kökü buldu. İşaret ettim, evet evet namıssız orada bakışı attım!

Olm bunlar mal ln, biz kanal yaptık, dolgu yaptık tık yok molozlar bir dişi adam akıllı çekememiş dedi. Vallahi hak vermemek elde değil. Ellerinden öpülesi bir insan doktorum. Canım doktorum.

Sana iğne yazıyorum demesiyle başımdan aşağıya kaynar sular döküldü....
Ben korkuyorum iğneden, ilaç olmaz mı dedim, tamam ln dedi ilaç olsun. Söyledi sekretere e-reçeteyi yazdırdı. Bunları kullan haftaya gel icabına bakacağız merak etme dedi.

İlaçlar: 1,5gr antibiyotik(iki ilacın toplamı)
Ağrı kesici
Gargara

Bu duyuruyu açma sebebim, kayıtlara geçsin.
Eğer sebepsiz diş etleriniz şişiyorsa veya acıyorsa, çekilen dişinizde varsa bunu göz ardı etmeyin. Herkes benim doktorum kadar mükemmel olamaz.

Bir de ben bu moloz doktoru şikayet edebilir miyim?
Nereye edebilirim?

Etiket ek edeyim:
Diş Eti ağrısı
Diş eti şişmesi
Diş eti kızarıklığı
Dolgudan sonra diş eti şişmesi
Kanal tedavisi diş eti şişmesi



Teşekkürler!

Moderatöre not: Söylediğim gibi internette böyle bir sorunu yaşayan adam bu duyuruya rast gelirse derdine çare bulsun. Rica ederim illa silecekseniz dünkü duyuruları silin. Bu acıyı çeken bilir.

 
alt tarafı bi kök kalmış amma kıyamet kopardın ha.

ben kanal tedavisi yaptırdım üstünden 15 sene sonra dişim kırıldı, doktor çekicez dedi. dişi çekti, içinden 1 santimetrelik kanal tedavisi yapılırken sinirleri çıkarmaya yarayan vidalı iğne çıktı. kadın kanal tedavisi yaparken kırmış, çıkaramayınca basmış dolguyu geçmiş, haberim bile olmadı 15 sene.

yanlız diş kırılınca nasıl bir ağrı yaptı , nasıl bir ağrı yaptı anlatamam.

evet şaka bi yana, şimdi burası duyuru, tıbbi sorunlar da kişilere özel, şimdi burada bir sürü diş hekimi arkadşımız vardır, rontgen olmadan, muayene etmeden kim ne diyebilir ki sana? hani yazmıyolar yazmıyolar diyosun?

ne yapalım sana ağrı kesici önermekten başka? ne yapabiliriz yani?

tıbbi sorunların cevaplarının yüzde 90ı ağrı kesici al, hemen doktora git şeklinde oluyor.

zaten öyle olmasa hastaneye gitmeye ne gerek var, aç pc den web kamerasını adam baksın ordan yazsın ilacı git al?

hem buradaki insanlarla kaynaşmak zaman alıyor, 2007 den beri buradayım ben, diğer arkadaşların çoğu da öyle buna rağmen öyle hepsiyle muhabbetim yok.

bu ortam falan da kolay kurulmuyor yani kaldı ki buradaki eski arkadaşların da öyle pek bi talebi yok.

yani canın sıkılınca insanlar bişeyler yazsın, sohbet edeyim, geyik falan yapayım dersen duyuruda son derece zor o, bi kaç defa adam yerine saymıyonuz, cevap vermiyosunuz falan dedin de o yüzden söylemek istedim.

benim bile mesajlaştığım kişiler bir elin parmaklarını geçmiyor yani. o da binde bir.
  • killerbee  (25.10.18 11:43:52 ~ 11:47:00) 
@killerbee, sakin ol şampuan!
Ne bileyim olm kalbim kırıldı işte, insan geçmiş olsun falan yazar. Neyse bu duyuru kalsın çünkü gerçekten sabaha kadar bir sürü anahtar kelimeyle arama yaptım, hiçbiri benim derdimi tarif etmiyordu. Artık eşekten düşenler, eşekten düşen birini bulup belki de kendi dertlerine de çare bulabilecek. Çok ağrıyordu çünkü, çok fazla :((((

  • zxcd  (25.10.18 11:48:27) 
Çok geçmiş olsun.

Benim de yıllar evvel dişime kanal tedavisi yaparken kanalın içinde eğe kırdılar. Kanalın içine düştü ve orda kaldı. Korkudan çok ağlamıştım. 18 yaşındaydım, öğrenci yurdunda kalıyordum, okulun medikosunda olmuştu diş tedavisi. Hemen annemi aramıştım, atlayıp gelmişlerdi babamla beraber 3 saatlik yoldan. Beni başka diş hekimine götürdüler, o da bşiey olmaz yaa deyince rahatlamıştık. :)
  • old possum  (25.10.18 12:12:03) 
çok geçmiş olsun, belki bu yazdıklarının birine faydası dokunur.


  • isyankar tosbaga  (25.10.18 12:14:31) 
diş hekiminin röntgene bakarak bulduğu sorunu, bizim duyuruda yazdığın şeylere bakarak bulmamızı beklemişsin ama hayal kırıklığına uğramışsın.

:(((

sori.
  • elorelia  (25.10.18 12:31:34) 
konum neresi , hangi doktor bu ? bilgi ver biz de gidelim o amcaya.


  • mmmtarantino  (25.10.18 13:44:41) 
tedaviye başlamadan bir panoramik çekilse sorunların hiç biri yaşanmayacaktı yani...


  • neverlose  (25.10.18 19:21:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.