[]

atış serbest

Yurtdışında pahalı olup turkiyede ucuz olan ne var? Aklınıza ne geliyor?




 
eskiden gümüş ve altın takılardı ama şimdi son durumu bilmiyorum.


  • whoosie  (25.10.18 11:28:17) 
Bu aralar sacma olan dolar/euro kurumuzdan dolayi bazi seyler yurt disindan daha ucuz oluyor.

Mesela telefonumdaki spigen kilif aldigim zaman amazonda 25 dolar falandi. Ama ben 30 liraya aldim

Netflix falanda daha pahali guncel dolar kuru ile carpinca.
  • bir3iki7  (25.10.18 11:50:25) 
deri mamul sat deri


  • komnoktatere  (25.10.18 11:54:06) 
Bize gore yurttisinda pahali olup bize ucuz olan mi yoksa soz konusu ulkede yasanlara gore kendi ulkesinde pahali olup bizde ucuz olan mi?

Ya da relative olarak degil de dogrudan rakam olarak bizde dusuk fiyatli olanlar mi? Eger oyleyse su donem otomobil haric her sey oyle neredeyse.
Tatil, toplu tasima, icme suyu, ekmek, tornavida, corap, dondurma...
  • stavro  (25.10.18 11:59:46) 
Abd-türkiye için: Sağlık ve eğitim. ABD'de çok saçma bir şekilde paraya dayalı sağlık ve eğitim sektörü var.

@Kobhuzcu Aslında bu olay alım gücü kaynaklı. Yani burda yaşayan kazanan Türk'e ucuz değil o hizmetler. Batıda yaşayıp burda harcayana ucuz. Misal, x işi yapan danimarkalının saç ektirmesi maaşının danimarkada yarısı ederindeyse türkiyede x işi yapan türk'ün türkiye'de saç ektirmesi maaşının üç katı, gibi.
  • farabi  (25.10.18 12:36:58) 
hollanda için konuşuyorum

sağlık: pahalı, buradaki vatandaş için de pahalı. nominal olarak da göreceli olarak da türkiye'dekinden pahalı sağlık harcamaları. 20'lik dişin cerrahi çekimi için 350 euro istediler benden, bayılacaktım az kalsın...

hizmet: bir evin badanası için 6-7 bin euro fiyat istiyorlar. çilingir çağırmak 200 eurodan başlıyor. bisikletin lastiğini işçilik dahil 90 euroya değiştiriyorlar.

giyim de pahalı ama yukarıdaki kadar kötü değil.

oyunlar: steam'de 10-20 liraya alabileceğiniz oyuna burada 35 euro fiyat çekildiğini gördüm.
  • reavelyn  (25.10.18 12:44:25) 
Stavro hakli, Olay alim gucuyle dogrudan alakali. Kucuk sise sure 1 dolar mesela. Bi fast-food 10 dolar. Matematiksel olarak daha pahali ama alim gucu yuksek oldugu icin karsilanabilir durumda.

Bunlarin disinda insan gucune dayali hemen her sey, iscilik gerektiren seyler ve yerli uretimi olan seyler genel olarak Fark ediyor. Tekstil, deri, meyve-sebze gibi, veya araba tamiri, duvar ördürme, ne bileyim disciye gitme, ayakkabi yaptirma vs. vs. gelismis ulkelerden daha ucuz turkiye'de. Ama afrika'da veya asya'nin dandik ulkelerinde bunlar da turkiyeden daha ucuz.
  • icim urperiyor  (25.10.18 12:50:12) 
Kucuk sise su*

Mobildeyim editleyemiyorum.

Bi de paket service ucretsiz turkiyede, yurtdisinda en az 5-10 dolar da paket servise verirsin disardan yemek siparis edersen.
  • icim urperiyor  (25.10.18 12:52:43) 
asgari ücretlere(yerel) oranlayarak bakarsak hiçbir şey. şimdi gelip de ekmek demeyin ama mesela, ekmeğin kalitesine de bakmak gerekir çünkü bu durumda.

edit: varsa merak ediyorum ben de ama gerçekten
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.10.18 12:58:07 ~ 12:58:23) 
herkese cevapları için teşekkür ediyorum. peki bunun bir adım sonrasını düşünürsek yurtiçinden alıp yurtdışına ne satabiliriz?
devamı:www.eksiduyuru.com

  • yemrem  (25.10.18 14:14:51) 
spotify


  • captainmrg  (25.10.18 21:21:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.