[]

Son sınıfta okul değiştirmek

Arkadaşlar diyelim Eskişehir Üni’de Pdr okuyorum, son sınıfa geldim, 3 sınıfın derslerini aldım

Son sınıfa geçmeden o seneki üniversite sınavına girdim, Yıldız Teknik Pdr kazandım (daha yüksek olsun puanı) Yıldız Teknik’e kayıt yaptırdım. Eskişehir’deki tüm derslerimi Yıldız Teknik’te saydırdım, sadece son sınıf derslerim kaldı. Bir senede Yıldız’dan mezun olabilir miyim?

Bir üniversitede en az iki sene okuma zorunluluğu diye bir şey var mı yoksa?

Teşekkürler.

 
Yıl bazlı değil, genelde intibak işlemine getirilen bir sınırlama vardır. İlgili yönetmelikte yazar. Lisans programları için %50 oluyor diye biliyorum. Yani programda derslerin max %50sini saydırabilirsiniz.

Ek olarak ders içeriklerinde %80 filan örtüşme aranır, program ya da ders isimleri aynı olsa bile intibak işleminde her şey sayılır diye bir kural yok yani.
  • depol  (25.10.18 12:08:25 ~ 12:10:40) 
İsim aynı içerik aynı olsa dahi, derslerin kredisi tutmuyorsa da saydırılmayabilir. Derslerin kredisi tutsa da saymama durumları olabilir. Bir yıl belki neyse, ama 3 yıllık dersin firesiz hepsinin, ya da hepsine yakının sayılması imkansız gibi geliyor bana.

Aynı üninin aynı bölümünün ikinci öğretiminden birinci öğretimine geçen kişilerde bile bazı derslerin sayılmadığına şahidim.
  • diyanet takvimi  (25.10.18 12:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.