[]

en hafif linux sürümü? ama türkçe ve office kurulumu yapılabilen...

başlıkta sorduğum sürüm lazım. herkes başka bir dağıtıma en iyisi demiş. ben sadece ofis kullanmak için, bir işletim sistemi arıyorum, eski bilgisayarda windows gereksiz kasıyor ve yer kaplıyor, yok mu şöyle 2 veya 4 gb ram ile core 2 duo işlemci ile eşşek gibi çalışıp hiç kasmayacak bir dağıtım?




 
office dedigin microsoft office mi? bildigim kadariyla onun linux destegi yok. libreOffice var istersen. hangi dagitimi kullandigin cok farketmez aslinda, kullanmadigin servisleri vs kaldrirarak hepsini istedigin kivama getirebilirsin. en user-friendly dagitim ubuntu'dur genelde.


  • crucio  (24.10.18 23:42:25) 
8 senelik bilgisayarda Lubuntu ve WPS Office kullanıyorum. Denediğim distrolar arasından en çok verim aldığım diyebilirim.


  • synthetic a priori  (24.10.18 23:46:09) 
Xubuntu.


  • buf-e kür  (25.10.18 00:42:36) 
Ubuntu + Libre Office kullandım uzun süre, microsoft office ile hemen hemen hiç bir farkı yok. bütün dosyaları da açar kullanırsın.


  • John Bloor  (25.10.18 09:37:08) 
Burda bile 3 ayrı dağıtım önerildiğine göre ayvayı yedik beyler :))


  • Tears of Devil  (25.10.18 15:15:55) 
Kasmiyor bircok Linux sürümünde zaten bu dedikleriniz. Hangisini kullanacaginiz biraz zevk meselesi? Mate, Xubuntu ve Debian evdeki bilgisayarlarda yüklü. Hicbiri kasmiyor; oyun vs. oynanmiyor basit islemler yapiliyor. Onemli olan her gün update yapmak bunlarda.


  • buf-e kür  (30.10.18 12:04:13) 
ben şahsen aynı konfigürasyondaki eski bir laptop üzerinde peppermint kullanıyordum. bir kaç gün önce linux lite diye bir distro ile tanıştım. gerçekten çok hoşuma gitti. uzun bir süre bununla devam edeceğim.
size de tavsiyem xcfe arayüzlü bir distro ile oldukça sorunsuz kullanabilirsiniz.

  • nuh gemisini kaciran soyu tukenmis canli  (03.11.18 21:02:57) 
abi xfce arayüzü falan diyonuz da linuxtan anlasam sormam zati bu soruyu :D yıllardır linux kullanamamın sebebi de bu. x kernel üstüne yazılmış y, z arayüzlü t falan. bunlar ne abi, windows gibi usb den kurulan, başlat düğmesi olan bir linux yok mu? ve hatta linux denen meret bu yüzden gerektiği kadar tutulamıyor. saçma sapan bir sürü sürüm, bir sürü arayüz bir sürü kernel...


  • Tears of Devil  (03.11.18 21:42:28) 
windows 7 lite 32 bit sürüm kullanıyorum 2 gb ramli bilgisayarımda. Opera browserla netten film bile hiç takılmadan izliyorum. office niye kassın ki?


  • adivar  (09.07.19 09:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.