[]

Sirket sirlari

Merhaba!
Onceki duyurumda bana hic is vermediklerinden, is ogretmediklerinden bahsetmistim. Cabalarim sonuc verdi ve baska bi departmana gecis yaptim.

Buradaki ilk gunumde beni sirketin en buyuk projesine koyduklarini soylediler. E projenin su anki her adimi top secret, confidential vs.

Acik ofis duzenindeyiz. Tam karsimda oturan kadin kac yildir bu sirkette ama bu projede degil. Bir sey sordu, ben kemkum yaparken takim sefim “kusura bakma gizli belge, sana yollayamayiz, projede calismiyosun”’ dedi kadina.
Ben her seyini anlatmayi seven biriyim, simdi bana resmen zor geliyor ilk haftadan bu kadar sirket sirrina vakif olmak.

Soru:
Tabi ki kimseye anlatmicam da, siz nasi yapiyosunuz boyle durumlarda??

 
gizli proje dışında kimseye selam bile verme.


  • killerbee  (24.10.18 19:09:20) 
@acemi

Sektoru takip eden biri anlar bence. Cunku baya unique bir sey.
Anlatamiyorum resmen :D
  • kuehles blondes  (24.10.18 19:30:53) 
Valla dilimi tutuyorum ne yapıcam. Hele ki eski çalıştığım şirketin bazı sırlarını ifşa etsem başım epey derde girer. Ayrıca da suç.


  • old possum  (24.10.18 19:49:48) 
kendini tutamayip proje disinda agzindan kaciracagini dusunuyorsan takim liderine soyle seni daha dusuk bir gizlilik deecesinde projeye alsinlar. Paylasmamamn gereken bilgiyi paylasirsan meslek hayatini bitirme riskin var.

Yok, "ben projemi seviyorum" dersen de o zaman o proje ile ilgili bosbogazlik yapmayacaksin. Bu kadar basit. Nicin illaki birilerine anlatman gerekiyor ki herseyi?

Agzinin sIkI olmasi lazim o tur projelerde calisirken. sakasi yok bu islerin. Hatta saka bir yana, takim liderin bu huyunu bir sekilde ogrense seni yuksek riskli eleman olarak mimler ve takimdan cikartir projenin basina bir kaza gelmesin diye. Sakin ola bahsetme bu huyundan.
  • parcxerox  (24.10.18 20:48:34 ~ 20:55:08) 
@parcxerox

Kimseye bahsetmedim ve bahsetmem. Agzimdan da kacirmam. Boyle bir sey dusunmuyorum, yanlis anlama olmasin.

Kem kum etme sebebim kadinin yillarca orada calisiyor olmasi ve ayni ofisi paylasiyor olmamizdi. Yoksa “az daha soyluyodum” kemkumu degildi. “2 gunluk calisan gelmis, gizli bu sana yollayamam diyo” mu der vs bilemedim yeni oldugum icin. Onda da benim cevap veremedigimi duyunca koordinator cevapladi iste. Bugun mesela baska bi is arkadasina alakasiz bisey sordum ama bi monitorde bi belge acikti. Adam da nedense yerimin oraya geldi, direkt belgeyi kapattim mesela.

Bana zor geliyordan kastim, normalde acik bir insanim kendimle ilgili bir seyler paylasmakta sakinca gormem. Ilk basta pat kut gizli bilgi dunyasina dalinca buradaki kullanicilarin ne yaptigini merak ettim cunku benligime ters. Ama bu demek degil ki agzim siki degil :) yanlis anlama olmasin o konuda.
  • kuehles blondes  (24.10.18 21:11:48) 
Parcxerox haklı. Gizlilik sebebiyle dava bile açılabilir. Öyle ciddi bir kurumda çalışıyorsan kullandığın bilgisayardan yaptığın işlemlere de dikkat et derim.


  • roket adam  (24.10.18 23:07:22) 
@ku:hles blondes -
Tamamdir. Anlasildi.
Yeni projende bol sanslar, iyi calismalar.
  • parcxerox  (24.10.18 23:15:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.