[]

Linkedin' den iş bulma

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda aklımda Linkedin' de bağlantı kasarak iş bulma şansımı arttırabileceğime dair bir düşünce var. Bu yüzden 1 haftadan beri seri olarak bağlantı kasmaya çalışıyorum. Genelde ortak bağlantılardan gidiyorum. Bu bağlantı kasmaya başlamadan önce 25 civarı bağlantım vardı. 1 haftada bağlantı sayımı 150 civarına getirdim. Hedefim 250' ye ulaşmak. Ondan sonra iş arayışı iletisi paylaşmayı düşünüyorum. Sizce ideal bağlantı sayısı ne olmalı size göre?

Biliyorum bu tarz iletiler paylaşınca iş bağlantıların iletinize "Bağlantılarıma" tarzı yorum yazmasından öteye pek gitmiyor. Yani gözlemlerim hep bu yönde. Peki bu yöntemle iş bulanınız var mı veya bulan birini tanıyor musunuz? Ve bu yönteme nasıl bakıyorsunuz?

 
linkedin'den iş bulunuyor ama genelde sen değil, işveren seni buluyor. tersi yönde bulan pek görmedim. benim 400 kadar bağlantım var. ayda iki üç ik'cı yokluyor kesin. hatta iki tanesiyle görüşmelere de gittim. ilan ver tabii ki ama önemli olan aramalarda görünmen. bol bol sektörden insanlarla bağlantı kas.


  • sir gawain  (24.10.18 18:48:20 ~ 18:54:42) 
iş arıyorum postu atmak yerine başvuru yapsan daha çabuk geri dönüş alırsın.


  • condom kurşunu  (24.10.18 19:17:57) 
Arkadaşlar,
Linkedin profili herkese açık oluyor. Bütün deneyimlerinizi oraya nasıl yazıyorsunuz? alakasız kişilerin iş deneyimlerinizi görme olayı biraz tuhaf değil mi? ben mi yanlış düşünüyorum

  • kanlakarisikyagmur  (24.10.18 20:27:54) 
@ sir gawain Evet, ben de senin dediğinle aynı düşünüyorum. O yüzden pek umutlanmamak gerek. Senin iyiymiş durum. Benim de aramalarda görünme ve profil ziyareti oluyor ama az. Kasmaya devam bakalım.

@ condom kurşunu İş ilanları ya alakasız oluyor benimle( genelde yazılımla alâkalı ilanlar oluyor) ya da uçuk tecrübeler isteniyor. İstanbul' da güzel ilanlar oluyor ama ben de orada değilim.

@kanlakarisikyagmur Vallahi iş deneyimini yazmayanı henüz görmedim. İş platformunda deneyimleri yazmak neden tuhaf olsun ki? O alâkasız kişilerden başka uygun aday arayışında olan İK lar da görüyor ve o deneyimlere göre hareket ediyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (24.10.18 21:59:31) 
son 2 işimi linked in den başvurark buldum.
etrafımda da epey adam var beyaz yakalı linked in den iş bulan.

bazı büyük şirketler sadece linked in e ilan veriyor mesela. devir değişiyor.
  • liriamer  (24.10.18 22:01:25) 
Bin tane adamı eklemekten ziyade düzgün bir profil oluşturup, başvuru yapsan daha mantıklı. Ben tanımadığım kimseyi takip etmiyorum şahsen.


  • roket adam  (24.10.18 23:07:57 ~ 23:08:07) 
@ liriamer Çok doğru söylüyorsun. Bir de Linkedin' e herkes hakim olmadığı için buradan başvuranların şansı daha da artıyor.

@ roket adam Bana uygun ilan pek olmuyor. Bir de Ankara' da yaşadığım için İstanbul' a göre yayınlanan ilan sayısı çok az.
Ben de o yüzden ortak bağlantılardan gidip bağlantı kasıyorum. Bu şekilde bağlantı kasan çok insan var ve tanınmaya pek önem verilmiyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.10.18 00:11:38) 
iki kere linkedinden is buldum. ikisinde de recruiter bana ulasti. duzenli olarak da head-hunter'lar mail atip durur linkedin'den. sen profilini guncelle projelerini yaz. recruiter'lar seni bulur zaten. baglantilarin cok bir onemi oldugunu dusunmuyorum. recruiter'lar zaten premium linkedin kullaniyor. istedikleri sartlari giriyorlar ve butun linkedin kullanicilari onlerine dusuyor.

@kanlakarisikyagmur is deneyimini paylasmakta ne gibi bir sikinti var ki? facebook'ta ozel hayati paylasmak sorun degil ama is tecrubelerini paylasmak mi sorun?
  • crucio  (25.10.18 00:15:09) 
@ Crucio Recruiterların bana ulaşacağı türden yetkinlikte biri olduğumu düşünmüyorum :(


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.10.18 02:30:10) 
Şöyle yap. Spesifik olarak çalışmak istediğin şirketlerin İK çalışan veya müdürlerini ekleyip CV ni ufak biz önyazı ile mesaj at. Kesinlikle çok etkili.


  • kismisolungac  (25.10.18 08:25:40) 
@İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi eger recruiter'larin sana ulasacagini dusunmuyorsan, sen onlara mail attiginda da bakmazlar. oyle dusunme her yetkinlikte insan icin is vardir. sonucta bir sirkette sadece 20 yil tecrubeli super insanlar calismaz. her kademeden(tecrubeli, uzman, az tecrubeli, yeni mezun, stajyer, part-time) insana ihtiyac olur.


  • crucio  (25.10.18 10:00:52) 
@ Bruce Mclaren Evet bağlantı konusunda haklısın. Önemli olan nicelik değil niteliktir. İşime daha çok yaraması için İK ları da eklemeye özen gösteriyorum. Profili tamamlamayı hatırlattığın için teşekkür ederim. Başka bir yere taşınma fikri de pek bana göre değil. Ama Linkedin'de İstanbul için yayınlanan ilanları görünce insanın içi gidiyor. Ama İstanbul' u yenemem, beni mahveder.

@ kismisolungac Bu önerini deneyeceğim. Teşekkür ederim.

@ crucio Haklısın. Fakat o işi bulmak o kadar da kolay değil.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.10.18 16:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.