[]

Vw emisyon hilesini nasıl yaptı?

Bu emisyon gazı ölçümünü yapan kurumları nasıl aldatabildi? En basitinden kendi araçlarımızı 2 yılda bir Tüvtürk'te muayene ettirirken egsoz muayenesi de yaptırıyoruz. O ölçümü yapan cihazı mı aldatmış Vw arabaları? Nasıl yapabilmiş bunu? Teşekkürler.




 
makinaya baglayinca teste girdigini anliyor emisyon degerlerini dusuruyor. makinadan cikartinca komurlu sobaya donusuyor.


  • cooperr  (24.10.18 17:33:13) 
Audi için okumuştum internette. Test esnasında direksiyon oynatılmadığı için aracın beyni motor devrini düşürerek emisyonu düşük gösteriyormuş. Direksiyon, 15 derece sağa veya sola oynatılırsa hile modu devre dışı kalıyor ve gerçek değerler veriliyor aracın beyni. Acemi ve cooperr'in dedikleri doğru.


  • ceyhan prensi adana  (24.10.18 21:04:43) 
üstteki yorumlara katılıyorum.
ayrıca sadece vw değil birçok firma yapmış. bmw, audi, volvo ...

  • sttc  (24.10.18 22:39:30) 
sadece vw degil, tüm markalar testlerini laboratuar ortamında tekerkeleri cevrilerek yapıyorlarmış. normal şartlarda trafikte giderken ise bir araba rüzgar, manevralar vs. gibi etmenlerle daha fazla emisyon üretiyor. Amerikalılar bunu keşfediyor ve çöküyorlar olayın üzerine. O “hileli” araçlar da üçüncü dünya ülkelerinde yerlerini alıyorlar... veya hükümetlerle araba üreticileri büyük pazarlık halindeler... eski dizelinizi alıyoruz, ekstra filtrelerle arabaları donatalım gibi piyasaya bir hareketlilik geliyor..
diye anladım bu olayı.

  • maq  (25.10.18 00:47:57) 
çekişin olmadığı (arka) tekerlerin dönüp dönmediğine bakıyor, dönmüyorsa hile modunu aktive ediyor diye biliyorum ben de.


  • yuto  (25.10.18 01:05:08) 
Bu arada basindan beri biliniyordu bence bu, ole bir anda anlasilip da patlayan bir olay oldugunu sanmiyorum. Olayin politik boyutu var.


  • stavro  (25.10.18 12:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.