[]

İlk kez abdye gidicem nelere dikkat etmeliyim

İlk yurtdışı deneyimim. Vizeyi aldım bileti aldım
Bilmem gereken başka ne var
Sağlık sigortası yapmalı mıyım nerden yapayım
Yanımda hangi evrak olmalı
Bi de uçağa binerken ve uçaktan inerken yapılan işlemler nelerdir
İç hat aktarmalı bi uçuşla gidicem ilk uçuşta mı pasaport kontrol var yoksa 2.de mi
Yurtdışı pulu nedir
İlk uçuştan kaç saat önce orda olmalıyım

 
sağlık sigortası kesin yaptır, abd'de başına bir iş gelirse donuna kadar alırlar. çok pahalı sağlık hizmetleri.
yanına dönüş biletini ve kalacak yer rezervasyon belgesi olsun sorabilirler.
uçakta bir form dağıtıyorlardı onu dolduracaksın
tr'den çıkarken var yani ikinci uçakta
yurtdışına çıkarken pul alacaksın. ya bankaya yatır dekont götür (ben öyle yapıyorum. pasaporta pul yapışmasından nefret ederim), ya da havaaalanın pul satan yer var oradan alacaksın. 15 tl
2 saat önce alanda ol, transfer bagajın olacak onu mutlaka belirt, uçuşları bağlasınlar. kurban olam acil çıkış ver bacım de, yoksa da orta koltuk verme de.
iyi yolculuklar
  • prasinos  (23.10.18 23:22:18) 
Sağlık Sigortası şart zaten, ucuz da bir şey git al bir sigorta ofisinden veya bankadan. Çok para verme fiyat sor. 100 tl civarı olması lazım.

Yurtdışı çıkış harcını yatırman lazım herhangi bir bankadan halledebilirsin, makbuz yanında bulunsun sorabilirler kapıda.

Uçakta kabine sıvı sokmak yasak ona göre el çantası hazırla.

Binerken inerken bir şey yok sürüyü takip et.
  • bos gezenin bos ustasi  (23.10.18 23:23:57) 
1.Sağlık sigortası yapman iyi olur, banka şubelerinden, internet şubelerinden, sigorta acentelerinden kalacağın süreye göre yaptırabilirsin, yaptıracağın sağlık sigortası yurtdışındayken başına gelebilecek sağlık masraflarını karşılamaya yarar.
2.Pasaportunun fotokopisini alman iyi olabilir.
3.Uçaktan inmeden bir form doldurman isteniyor, ingilizcen belirli bir seviyedeyse rahatça doldurursun. Yanında kalem bulundurman iyi olur.
4.İç hat aktarmalı ise pasaport kontrolü 2. uçuşunda olur. 2. uçuşunla yurtdışına çıkıyorsun.
5.Yurtdışı pulunu havaalanından ya da banka şubelerinden alabilirsin, yurtdışına çıkmadan alınması gereken bir pul, 15 TL, pasaport kontrolünde polis memurları kontrol ediyor.
(git: yoldaolmak.com
)
6.Yurtiçi uçuşlarda en kötü ihtimal 1 saat önce havaalanında olman yeterli, rahat olması açısından 2 saat önce de gidebilirsin, iç hat aktarmalı gideceğin için ilk uçuşunun rötar yapıp yapmaması yurtdışı uçuşun için belirleyici.
7.Çıkmadan GSM hattını yurtdışı kullanımına açtırman faydalı olabilir.
8.ABD'de prizler farklı, gitmeden bir dönüştürücü alırsan şarj konularında gittiğin anda sıkıntı yaşamazsın, oldu ki bulamadın, otel resepsiyonları yedek şarj cihazları konusunda yardımcı olabilirler.
9.Online check-in yapman vakit kaybetmemek adına iyi olur.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, iyi yolculuklar!

(git: www.bizevdeyokuz.com
)
(git: oitheblog.com)
(git: eksisozluk.com)
(git: www.gezivalizi.com)
(git: valizim.com)
(git: www.momondo.com.tr)
  • xaml  (23.10.18 23:36:45) 
- herhangi bir sigortacıdan yaptırabilirsin. kesinlikle yaptırmalısın.
- kalacağın yer, gidiş dönüş biletin, kimlik ve pasaport fotokopin yanında olsun.
- banka işini ne yaptın? cepteteb ile buradan dolar olarak yatırdıgın parayı oradan dolar olarak komisyonsuz cok rahat çekebilirsin. bank of america ile anlaşmalılar ve her yerde atm si var.
- ilk iç hat uçuşuyla istanbula geldikten sonra bavullarını alıp yine normal check in yapacaksın. sonra yurtdışı harç pulu veznesinden pulu satın alıp pasaport kontrolden geçeceksin ve kapına gideceksin. bu kadar.
- ilk uçuştan min 2 saat önce orada olmalısın bence.
- telefonunu yurtdışına açtır. internet bankacılığı kullanıyorsan gerekli açtırmaları yap.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (24.10.18 09:49:42) 
Uçaktan inince pasaport kontrolunde sen şöyle yan odaya geç diyebilirler, sakin ol ve sorulara kısa ve net cevaplar ver.
Gereksiz bilgi paylaşma.

  • liberal  (24.10.18 10:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.