[]

İstanbul Güneş Enerjisi

MErhaba

Bu dış duvara asılabilen perde tarzı güneş panelleri var. Istanbulda bunlardan verimli şekilde elektrik üretmek mümkün mü? Ev aletlerini çalıştıracak kadar olması yeterli.

Teşekkürler

 
Çok bir bilgim yok yanlışsam düzeltsin bilenler fakat, iki tür güneş enerji sistemi var. Birincisi yaygın olarak kullanılan direkt ısı enerjisi alınan, diğeri elektirk enerjisi alınan. İlki neyse de 2. olan harcı borcunu karşılamaz gibi bir durum olabilir. bu ev elektriğini üretecek panel boyutu pekte küçük ve ucuz olmaz diye düşünüyorum.

İkinci olarakta panellerde verim diye bir mevzu var. Bu da güneş ışınlarına dik konumlandırma ile yükseliyor.(33 derece açıyla gibi bişeyler vardı) Düşük verim daha çok panel daha çok masraf demek.
  • filipis  (24.10.18 01:49:41) 
Maalesef ilk yatırımda para harcayıp kuracağın sistem, kendini amorti etmeye yakın zamanda en başta akü masrafı olmak üzere masraf çıkarmaya başlyacaktır.

Güneşe belirli bir açıyla verim yükseliyor, diğer türlü verim çok düşük olur.
  • John Bloor  (24.10.18 09:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.