[]

aku bitmis

selam,

elimizdekiler:
2015 model araba/ start stoplu

gecmis:
yazin bir ara aku bitmisti, sonra takviye yapip devam etmistik.

su anki durum:
araba 3-4 haftadir yatiyor, bu surecte sadece bir kere calistirildi. az once calistirmayi denedim aku bitmis.

simdi ne yapmam lazim? takviye yaptiktan sonra akude problem var mi diye bi teste sokturmak istiyorum nerelerde sokabilirim?

diyelim ki yeni aku almam gerekti, hangi markayi onerirsiniz? araba alfa romeo giulietta.

 
Akücüye git. O kontrollerini yapar. Akünde sorun yoksa elektrik sistemini bi kontrol ettir.

Marka olarak da inci falan takıl kafana göre hangisi ucuzsa
  • kablelvuku  (23.10.18 16:52:06) 
Aküde sorun yoksa bile son demlerini yaşıyor olması muhtemel, benimde aynı şekildeydi bu yaz değiştim.

Mutlu akü iyidir, hemen fark ediyorsun zaten gücü, şrrak diye calısıyor. 350 gayme saydım 60 ampoerine.
  • binder dandet  (23.10.18 16:55:27 ~ 16:59:17) 
bende şansını daha fazla zorlamadan yeni bir akü al. olmayacak bir yerde kalırsın. kaldım biliyorum. arabayı sağa çekiyorsun, kontağı kapatıyorsun, araçtan inip 5 dakika sonra geliyorsun ve araç çalışmıyor. bu kadar ani oluyor yani. ona göre...
yetkili servisi falan salla, sanayide hallet işini.

  • draconas  (23.10.18 17:12:12) 
varta.


  • sutlu nescafe  (23.10.18 17:17:02) 
3-4 haftada akunun bitmemesi lazim, ya aku patlamis ya da aracta elektrik kacagi var. oncelikle kacak olmadigindan emin olsunlar, kacak yok ise yeni aku lazim.

start/stop araca her aku takilamiyor, gordugum kadariyla varta'nin EFM yada AGM tipi akulerinden birini takman lazim. yerli ve milli pesinde isen mutlu iyi diyorlar.
  • cooperr  (23.10.18 18:12:10) 
Start-stop akülerde varta agm silver serisi iyidir. Daha uzun ömürlü olur.


  • karacigerim vur kadehlere  (23.10.18 18:32:05) 
60 amper ise 4 hafta gibi bi sürede bitmesi bence gayet normal. örneğin bi alarm sistemi mevcutsa araçta bu akünün 4 haftada bitmesine rahatça sebep olabilir. bide havalar soğudu tabi. soğuk hava akünün daha hızlı bitmesini sağlar.


  • johnnie w lker  (23.10.18 19:48:52) 
Araca biniciyseniz, kısa sürede elinizden çıkarmayacaksanız akü seçiminde iyi/marka tercih ediniz ki uzun süre gitsin. Ucuz aküler 1-2 yıl içinde yine sorun çıkartacaktır.

Varta ve Mutlu akü öneririm. İnci önermiyorum.
  • gonulcelen87  (23.10.18 21:43:16) 
Genç bir aküye 3-4 haftada bir şey olmaz, akü son demlerini yaşıyor. 3-4 sene ömür akü için normal, kaldı ki araba start stoplu.

Lan bu start stopun faydasından çok zararı var. Akünün, marş motorunun ve rölesinin vs ömrünü azaltması bilimsel kesin.

Ne marka alacağınıza gelince, yerli olan her markayı alabilirsiniz. Mutlu ve inci pahalı ve kalitelidir.

Yine aslında inci ve mutlunun ürettiği, piyasadaki ucuz akülerle rekabet edebilmek için farklı markalar bastığı aküler var. Çelik, povver, halk vs bunlar da alınabilir bütçe dar ise.
  • John Bloor  (24.10.18 10:17:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.