[]

BES şart bi durum mu?

Maaştan 60-65 lira BES’e kesiliyormuş. Bu işlerden hüç anlamam, işveren bence iptal etme yararlı desi ama iş arkadaşlarımın hepsi iptal etti. Artısı eksisi nedir ince bilgilendirirseniz sevinirim.




 
- Zorunlu
- Otomatik katılım ile her yeni başladığınız işte tekrar başlıyor.
- 2 ay içinde hemen çıkma hakkınız var. 2 aydan sonra süreç biraz zorlaşıyor ama yine de çıkabilirsiniz.
- Yeni bir tasarı vardı haberlerde. Buna göre BES'ten 3 yıl boyunca çıkılamayacaktı. Akıbeti ne oldu bilmiyorum.
- Ben çıktım. Ama iş değiştirdiğimde tekrar başlayacak. Bu tasarı yasalaşırsa da zaten 3 sene çıkamayacağım gibi görünüyor.

Eyyorlamam bu kadar.
  • monogram  (23.10.18 15:24:23) 
Hiçbir faydası yok. Sözlükteki başlığına bir göz atarsanız herkes yazmış zaten olumsuz yönlerini.


  • mutlusismankedi2015  (23.10.18 15:28:03) 
ben 10 sene sistemde kalmış bu iş ilk çıktığında girmiş biri olarak 2. bes im ile devam ediyorum mutluyum. az biraz kafan kurtarıyorsa ayrı bir birikim olabilir üstelik devlet katkısı ile katlanıyor. ne beklediğine bağlı. fonlarını güzel yönetirsen 10 sene sonunda eline güzel bir para geçiyor.


  • eja  (23.10.18 15:53:00) 
ben kendim birikim yapacak kadar finansal zekam yok diyenlerin birikim aracı.
ben şahsen hayırlı olsun diye sms geldikten 10 dk sonra iptal ettirdim.
zaten benim gibiler yüzünden zorunlu hale getirmeye çalışıyorlar.

allaha şükür kendi birikimimi kendim yapabiliyorum. başkasına ihtiyacım yok.
  • ozdek  (23.10.18 16:10:22) 
bize yaptılar, hemen çıktım. o para birikse ne olur birikmese olur, kendin biriktir daha iyi. şaka gibi. online çok kolay iptal edebiliyorsun. ilk 2 ay içinde çıkmazsan kesinti yapıyorlar.


  • sir gawain  (23.10.18 16:43:31 ~ 16:45:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.