[]

gg ile ilgili bir soru

herhangi bir şirket, biz tüzel kişi (her şirket bir tüzel kişidir di mi?) veya en basitinden türkiye'de faaliyet gösteren bir televizyon kanalı ile ilgili "gerizekalı x" demek gg sayılır mı, hakaret içeriyor olur mu?

bir tane daha sorayım:

ünlü bir kişilik ile ilgili (tc vatandaşı)

"evrimin tersine maymundan değil kurbağadan gelmiş, (...) evrimini tamamlayamamış"

demek gg midir, legal midir?

 
"hakaret/asagilama/kucuk dusurme/ticari itibar zedeleme" konularinda gotumuze girebilir kapsami sadece tc vatandaslarina ve turkiye temsilciligi bulunan tuzel kisilere (firma/kurum) indirilmistir. tc yasalarini degistirmedigimizden bu kapsam daraltmasi sizlerin bu sahislara karsi yasal sorumlulugunuzu azaltmiyor. kapsam dahilinde mi degil mi emin degilseniz onu yazmayin.

son cumlem anlasilmadigindan edit: kktc vatandaslari da problem olur onlar da dava acabilirler. muhtemelen yabanci uyruklu turkler de (almancilar, mehmet oz vesaire) de problem olur. bu testi evde kendiniz "bu adam/kurum sozlugu okuyup tc sinirlari dahilinde hukuki dert altina girmeyi goze alir mi?" sorusunu sorarak da yapabilirsiniz boylece her yeni dava acma potansiyelli insan kesfettiginizde literaturunuze yeni bir istisna ekleme imkaniniz dogar.

(bkz: #13879935)

"
bi yaşıma daha girdim sözlük, paylaşmak istedim:
bunun kapsamı, "türkçe anlayabilecek ve dava açabilecek durumda olanlar.."a indirilmiş: yani bu ne demek: şu demek: türkçe bilmeyen her insana istediğinizi yazabilirsiniz demek: türk bi insana/tüzel kişiliğe/ona ve buna "herif..", "şey..", "yaşam formu..", "doku bütünü..", "samimiyetsiz ve bencil.." dediğinizde entryniz şak diye silinirken, aynı kelimeleri yabancı biri, birisine saydırıp döktürdüğünüzde, yastığına başınızı huzurlu bi şekilde koyabiliyorsunuz-
türk işi çözüm dedikleri böyle bişii olsa gerek..
o kadar süfer ve o kadar tutarlısınız ki, gözlerim yaşardı.."
(bkz: #16686947)

Yani cevap evet oluyor sanırım.
  • endless dream  (14.03.10 16:04:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.