[]

Sporculara ve diyetisyenlere bir sorum var

Intermittent Fasting yapıyorum. Günde 8 saat boyunca besin alıyorum. Genelde şöyle oluyor; Öğlen yediğim şeylerde ortalama bir şeyler yiyorum 300 kaloriyi geçmiyor. Akşam ise kırmızı et veya tavuk içeren bir şeyler yiyorum. Asıl sorum şöyle günlük kalori ihtiyacım 2850 hesaplandı(Evet devler ülkesinde bir omuza yakın cüceyim). Akşam saatlerinde yediğim yemeğin karbonhidrat değerlerine dikkat etmesem mesela bir steakhouse burger menü yesem veya biraz daha sağlıklı diyebileceğimiz bir kajun tavuk sepeti yesem(içinde patates mevcut) bunların bana zararı ne derece olur? Yani sonuçta karbonhidrat değerleri çok yüksek besinler ama yine de günlük karbonhidrat ve yağ ihtiyaçlarımın yarısına denk geliyor.

Not: Tabii ki kanserojen maddeler içerdiğinin farkındayım. Benim burada zarardan kastım kilo verme durumum etkilenir mi?


 
Öncelikle asıl soruna cevap vermeden önce şunu söyleyeyim, senin günlük kalori alımında bir yanlışlık olabilir, yani amacın yağ yakmaksa günlük kalori ihtiyacına değil, yağ yakmak için gerekli olan günlük kalori ihtiyacına bakman lazım, ki bu da başlangıç için 2000-2200 kalori civarında olur, 2850 kaloriyle yağ yakmak için ne bileyim haftanın 7 günü günde minimum 2 saat antrenman yapan profesyonel bir sporcu olman lazım, aksi halde bu mümkün değil. 2850 kalori alıp kas inşa eden insanlar var ona göre hesap et işte. Senin hesapta bir yanlışlık var bence.

Şimdi asıl soruna gelelim, sağlıklı olup olmadığına bakmadan ihtiyacının altında bir kaloriyle beslenirsen teknik olarak kilo verirsin ama sağlıksız alınan yağlar karbonhidratlar bir noktada hormonal sistemi bozacağı için kilo verme olayı sağlıksız bir noktaya gelecektir. O noktada ne olur tabii bilemeyiz, senin vücudunun vereceği tepkiye bağlı bunlar. Yani senin diyetinde mesela günlük 100 gram yağ var diyelim, vücut bu aldığın yağı yağ yakarken testosteron üretirken ne bileyim hücre tamir ederken falan kullanacak ama sen gittin bu yağı steakhouse burger menüdeki trans yağlardan aldın, vücut bu saydıklarımı bu yağ ile yapabilir mi? Yapamaz. O nedenle bu sistem çok uygulanabilir bir sistem değil.
  • angelus  (23.10.18 14:36:55) 
amaç kilo vermekse günlük 2850 kalori çok , boy ve kilonu da yazarsan daha net olur.
kalori açığı oluştururken temel amaç kalori açığı oluşturmak, yağlı ve karbonhidratlı tüketim olması temel düzeyde önemli değil. ama makro saymaya başlarsan daha başarılı bir yağ yakımı ve spor yapıyorsan daha başarılı kas yapımı gerçekleşir.

edit: ben yazana kadar angelus yazmış zaten detaylı.
  • Bruce  (23.10.18 14:39:22 ~ 14:40:35) 
2850 kalori herhalde indirim yapmadan alacağı kalori?
bundan bir 1000 kalori falan indirmek lazım kilo vermek için. ayrıca spor da yapılırsa 500 de oradan gelse 1500 kalori inmiş olur ki hafta 10 bin kalori 1-1.5 kg demek neredeyse.
geçmişte yaptığım için biliyorum eğer kaloriyi ciddi sayarsanız kilo verirsiniz. ama her gün gidip patates kızartması yemeyin tabi.
  • ozdek  (23.10.18 16:19:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.