[]

daha önce sorulduğunu görmediğim bir bedelli sorusu

önceki sorulanlara baktığımı belirtme ihtiyacı duydum çünkü sürekli bedelli sorusu görmenin sinir bozucu olduğunu kabul ediyorum ama bulamadım benzer tarzda bir soru.

tecilim var, bozdurmak için ya kütükteki şubeye gitmem lazımmış ya da buradan başvurup iletişime geçmelerini beklemem lazımmış. kütük ilimde randevu bulabildim perşembeye ama bana yakın yerlerde yok. oraya giderim tek seferde hem tecil bozdurur hem başvuruyu tamamlarım diye düşündüm. işten izin almam lazım ve ay sonu olduğu için yoğunum, tek günde her şeyi tamamlamam lazım. diyelim ben gittim perşembe günü başka ildeki kütük şubesine, parayı yatırmış olmam ve gerekli evrakları götürmüş olmam durumunda tek günde halledebilirim dimi bütün işlemleri? evrak tamamlanması ve dekontlar haricinde çıkabilecek aksilikleri merak ediyorum, nelerdir? muayene işi varmış onun ne zaman yapılacağını tam anlamadım ama sonraki iş sanırım o. onu da 3 kasım'a kadar mı halletmem lazım?

eğer 2 güne sarkacaksa burada da 2 günde halledebilirim, gitmeme gerek yok; sanırım buradaki şubenin oradaki şubeyle iletişime geçip tecili bozması yarım ile 1 gün sürebiliyormuş. aksilik çıkma ihtimali çok azsa gideceğim. tabii bir de şu sorum var, orada gittim işlemi başlattım ama bir sebepten bitmedi, işlemin devamı için yine o şubeye mi gitmem lazım? kalanı istanbul'a dönünce yaptırsam olur mu?

kısacası tek günde halletmem lazım ve %90 ihtimalle halledebileceksem başka ildeki kütük şubesine gidicem. sizce ne yapmam en mantıklısı olur? yardımlarınız için teşekkür ederim...

 
Sence de biraz karışık olmadı mı? Okurken beynim yandı tatlı çocuk.

Bak şimdi, ben ankarada hallettim. Faks çekildi bir saat içinde tecilim bozulmuştu. Eğer elindeki evraklarda başvurunu ilk yaptığın şube müdürünün imzası vs var ise, aynı şubede hallet.

Yani bence kütüğe gidicem diye kendini yıpratma eğer başvuru aşamalarını bitirip sadece tecil bozmaya geldiysen.

Yok daha bir şey yapmadım diyorsan git kütüğe o halde.
  • kablelvuku  (23.10.18 13:50:41) 
@kablelvuku, kusura bakma acele yazdım :)
hiçbişi yapmadım, az önce başvurdum e-devletten o kadar, parayı da yatırmadım.

yaşadığım yerdeki şubelere randevu bile yok, bazıları randevusuz almıyormuş bile. hepsini tek tek gezicek durumum yok ne yazık ki, o yüzden tek atışımı en mantıklı nasıl kullansam diyorum.
radevusuz kabul eden buldum diyelim, sabahtan gittim sıra da 2'de gelmiş olsun hadi; o saatten sonra şube kütükteki şubeye faks çekti cevap geldi sürecini o günde tamamlayabilir miyim? seninki istisnai kolay mıydı acaba yoksa basit ve sık uygulanan bir prosedür ve herkes böyle mi hallediyor onu da merak ediyorum.

bunlara kafa yormamak için randevu aldığım kütük şubesine gitsem normal şartlarda 15 dakikada hallolacak gibi duruyor işlemler, yanılıyor muyum? orada bi sebepten bir aksilik çıksa ya da benim bilmediğim bir prosedür varsa, bana bugün git yarın gel deseler bir daha o şubeye gitmem çok zor. kalan prosedürü istanbul'a dönünce devam ettirebilir miyim onu sormak istemiştim.
  • Bruce  (23.10.18 14:01:30) 
Benim şubemde herkesin bu kadar kolay halloldu yüksek lisans tecili. Bilmiyorum o bize mi özeldi. Ben de hatta ertesi gün bir daha gitmeyi bekliyordum ama tam tersi oldu işte.

Bir şubede başladığın işleme başka şubede devam edemezsin. Kütüğünün bulunduğu il ve hatta ilçeden randevu aldığında sana bugün git yarın gel diyebilme ihtimalleri yok çünkü tecili bozacak olan onlar.
  • kablelvuku  (23.10.18 14:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.